Cytat:
Napisany przez andy
Co do ceny akcji to pragnę zauważyć, że nikt się nie podnieca kursem Google w okolicach 900$/sztukę  W przypadku Apple była globalna podnieta z faktu, że akcje są tak wysoko
O czym to świadczy? 
|
1. O tym, że nikogo (poza rzeczywistymi inwestorami) to kompletnie nie obchodzi
2. O tym, że kurs jest stabilny i nie należy się spodziewać żadnych gwałtownych ruchów, ponieważ firma jest "przewidywalna", przynajmniej w krótszych okresach czasu
3. O tym, że użytkownicy produktów tej firmy wolą ich po prostu używać, niż ogłaszać swoje objawienia "za 3 miesiące akcje będą po 2000$". Przykładów takich objawień proszę szukać na myapple.pl. Jest ich sporo.
Cytat:
Napisany przez Berion
Szkoda mi trochę czasu na jabłkowe dyskusje z Tobą Yossi....
|
Eeeee, no to nie bardzo rozumiem - to po co dyskutujesz? Widzę tu jakąś niekonsekwencję - delikatnie mówiąc.
Jeśli ja nie chce z kimś dyskutować, to po prostu nie dyskutuję.
Cytat:
Napisany przez Berion
A więc co ma "wygląd My Little Pony" (w nowym iOS7, z czym się zgadzam) do skeumorfizmu (których w iOS7 nie ma, przynajmniej sądząc po screenach)? Czy wg. Ciebie jak ikony są kolorowe i wykonane z pietyzmem to jest to My Little Pony?...
|
Będę pisał powoli bo wiem, że powoli czytasz (to jest stary dowcip i proszę - nie obraź się):
1. "Skeumorfizm" to ostatnio najmodniejsze słowo - zastąpiło słowo "jakby" w intelektualnych dyskusjach
2. Graficzne nwiązanie do naturalnych materiałów czy tekstur to cecha systemów Apple, która do tej pory podobała mi się najbardziej.
3. "Czy wg. Ciebie jak ikony są kolorowe i wykonane z pietyzmem to jest to My Little Pony?" Uprzejmie informuję, że kucyki z serii My Little pony oraz kotki z serii Hello Kitty są bardzo kolorowe i wykonane z największym pietyzmem. Tak przynajmniej twierdzi moja 10-letnia chrześniaczka i z niecierpliwością czeka na nowy system od Apple bo po obejrzeniu zdjęć jest nim zachwycona.