Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.06.2013, 13:06   #8
QbaAVR
Data rejestracji: 22.05.2013
QbaAVR w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pragnę w tym miejscu wyrazić największy szacunek co do wykonania PS3. A więc do rzeczy:

DLA POTOMNYCH: Może Ameryki nie odkryłem ale na PS3 z OFW NIE DA SIĘ odpalić czegokolwiek bez fizycznej obecności napędu(nawet zepsutego) w konsoli. Po uruchomieniu, gry z PSN, bądź nawet samego PSStore konsola zawiesi się- czarny ekran.

Pomijając ten aspekt, oczywiście bez parowania ta druga konsola nie nadaje się na razie do grania. Ale miałem już otwartą tą swoją pierwszą z YLOD'em.

z miesiąc wcześniej...

Po tym jak w serwisie powiedzieli że już nic z niej dokonałem takiej operacji(yt):

watch?v=hL9-eKZv_2s
[nie mogę jeszcze dodawać linków ]

A jako pasty użyłem najdroższego środka jaki mieli w sklepie: Liquid PRO, jak się okazuje, to tego czegoś praktycznie nie da się rozprowadzić na powierzchni CELL'a i RSX'a, w dodatku to jest płynne- kilka kropel wyciekło. YLOD był nadal, dlatego kupiłem tą drugą bez napędu.

No ale wracając do tej "pasjonującej" historii, patrząc na tą płytę główną ze zczerniałym od grzania na kuchence topnikiem na niektórych układach od spodu i zapaskudzonymi procesorami z przodu, pomyślałem, że mój kolega, który lubi się bawić w takie rzeczy będzie chciał żeby to jeszcze pogrzać, aż albo wstanie, albo padnie na amen.
I jak tu się u niego z takim syfem pokazać? Nie mając pod ręką nic odpowiedniejszego niż perfumy mojej mamy, które dostała na prezent, ale jej nie odpowiadały wziąłem się za czyszczenie płyty...
Oczyściłem, dałem normalną pastę termo-przewodzącą i złożyłem konsolę.

Pomyślałem sobie "A wcisnę jeszcze tego POWER'a, ten ostatni raz" i .... zaświeciło zielone światełko, aż trudno w to uwierzyć, ale konsola działa już trzeci tydzień, z uwagi na sesję nie mam za dużo czasu na granie, ale chyba zrobiła w tym czasie spokojnie ponad 50 "motogodzin" i nic jej nie jest, no może poza tym, że zdecydowanie za szybko wkręca się na obroty. Może i na to znajdę sposób.
QbaAVR jest offline   Odpowiedz cytując ten post