Czy jest możliwe że WinHIIP może źle zainstalować grę mimo że status obrazu wykazuje "OK"?
Jakiś czas temu robiłem sobie drugie rozdanie tzn. wymieniłem parę gier ale instalowałem wszystko od nowa. Zauważyłem że występują problemy z "Jak 3" - w trakcie scenek następuje zawias, ekran się zatrzymuje, słychać jeszcze chwilę głos po czym widnieje czarny ekran i koniec. Jeśli przeskoczymy początkową scenkę to do tej samej sytuacji dojdzie przy pierwszym następnym przerywniku. Przy poprzedniej instalacji z grą nie było żadnych problemów.
Za pierwszym razem zainstalowałem osobno pierwsze pięć gier a resztę wrzuciłem do kolejki i zostawiłem na noc, tym razem wszystko instalowało się w kolejce - to jedyna rzecz którą zrobiłem inaczej w czasie instalacji.
Druga sprawa - rano zauważyłem na pasku że coś działo się z aktualizacją Windowsa, możliwe że takie dodatkowe dogrywanie w tle zaszkodziło procesowi instalacji gier na dysku? Z doświadczenia wiem również że cokolwiek ważnego bym nie robił (nagrywanie wokali/miksowanie itp.) w takich momentach wręcz uwielbia włączyć się automatyczna aktualizacja Avasta spowalniając i zamulając oczywiście na jakiś czas komputer. Następnym razem dla świętego spokoju po prostu wyłączę na noc wszelkie aktualizacje.
I jeszcze jedna rzecz która mnie zaskoczyła. Poprzednio było tak:
Cytat:
|
Napisany przez Y2J
Ciekawa sytuacja wystąpiła z grami z apostrofem w tytule. Otóż tam gdzie w nazwie znajdował się również dwukropek tam wszystko było w porządku. Za to w grach z apostrofem w tytule ale bez dwukropka nazwa urywała się w miejscu tego pierwszego, reszta tytułu była niewidoczna dla OPL (lub raczej dla użytkownika OPL bo przy pomocy opcji 'rename' da się usuwać niewidoczne znaki). Po sprawdzeniu nazw partycji gier w uELF okazało się że w wyżej wymienionych apostrof zastępowany był przez znak _
Np. TC'S SLINTER CELL = TC_S SPLINTER CELL
Taka ciekawostka, tak czy inaczej problem rozwiązany - nazwy wyświetlane w OPL można na szczęście dowolnie zmieniać.
|
Tym razem sytuacja miała miejsce również w przypadku tytułów z dwukropkami - nazwa zawsze urywała się w miejscu gdzie występował apostrof. Dziwna sprawa, wcześniej przeprowadzałem proces instalacji 2 razy sobie, raz koledze i nie było żadnych zmian. Jedyne co przychodzi mi do głowy to fakt że wcześniej przeklejałem tytuły z Word'a a tym razem z notatnika żeby było wygodniej. Następnym razem wrócę do poprzedniej metody i okaże się czy to było przyczyną.