Cytat:
Napisany przez Smartek
Świetny, mocny sprzęt. Jestem ciekaw ile wyniósł Cię razem z monitorem? Bo to na chwilę obecną potężna maszyna, a i SSD nie są tanie, obstawiam na ~6k za całość.
Jaki masz zainstalowany system? :-)
|
Bez 125 zł

Posadziłem W7 64b, do W8 nie mogę się przekonać.
Cytat:
Napisany przez Patrix
Chcę na integrze dostępnymi środkami na Mobo uruchomić dwa monitory high end... powyższe posty świadczą, że nie jestem pewien czy grafika podoła (temat otwarty).
|
Jak pisałem na priv, jeśli uda mi się skombinować, czy kupić kabelek z miniDP, to to spróbuję przetestować jej możliwości. Trochę mi szkoda kupować mini DP, bo na GTX660 jest pełnowymiarowy DP i tak chcę podłączyć monitor zostawiając DVI wolne. Ale zobaczymy co się uda zrobić
Natomiast urzekła mnie jedna rzecz - niby znam pivota z wcześniejszych monitorów, ale obejrzenie _całego_czytelnego_ serwisu wirtualnej polski na jednym ekranie - bezcenne
Co do obudowy - ten Thermaltake to żenada, ale jakieś 2 miechy temu wziąłem do starego kompa obudowę
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black/ - z czystym sumieniem mogę każdemu polecić. Przewiewna, cicha, choć w standardzie 2 wentylatory (regulowane z zewnątrz), rewelacyjny zewnętrzny bay na dyski SATA, całość wyłożona filtrami mesh i zero kurzu w środku i przemyślane wnętrze umożliwiające ułożenie i prowadzenie kabli. Normalnie cudo. Gdyby nie to, że przyciski ma na górze, a drugi komp miał wejść we wnękę w biurku, to nawet bym nie szukał niczego innego. @Patrix, obejrzyj i rozważ, świetna konstrukcja.
Cytat:
Napisany przez seku
w sumie to wystarczyło by mi coś na B85 lub H87 bo nie mam zamiaru robić OC. ale żadnej sensownej propozycji z Asusa i Gigabyta nie widziałem
procek to na 99% będzie i7-4770 i chyba będzie bez "K" bo obecnego i7 przez 2 i pół roku nie podkręcałem więc nowego też nie będę
|
Wiesz, też nigdy nie byłem zwolennikiem kręcenia i nigdy tego nie robiłem w domowych kompach, ale przy tej różnicy w cenie procków stwierdziłem, a co mi szkodzi spróbować. Nie bawiłem się w żadne ręczne nastawy napięć, czy innych, bo na razie przynajmniej procek pracuje na boxowym chłodzeniu - przestawiłem tylko w biosie ze 'standardu' na 'performance' i procesor ruszył @4,2GHz, a temperatury podniosły się ok. 4-5 stopni przy obciążeniu. Jak dla mnie bomba, więc tak zostawiłem