Dyskusja: Linux
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.06.2013, 22:11   #163
Kogoro
Forumator

Data rejestracji: 24.01.2005
Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Kogoro po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
no to pomarudze - znalazlem nowe problemy

nie dzialaja mi sluchawki Jabra BT620s - sa to bezprzewodowe na BT
wykrywa je, ale nie chce dodac uslug sink audio ani urzadzenie sterujace, a jedynie jako zestaw sluchawkowy

kolejna rzecz - nie wypuszcza mi audio po HDMI (Windows tez mial z tym problem zaleznie od sterow bylo to mozliwe albo nie)
tu jest tylko to o tyle dziwne, ze stosowne ustawienie widnieje w MPlayerze i po zmianie wyjscia cisza :\
Miałem kiedyś podobny problem. Wszystko niby było ok., słuchawki wykryte (sparowane), a dźwięku brak.
Niestety moje doświadczenie są z kde, więc nie wiem dokładnie, jak to u Ciebie wygląda.
Rozwiązanie było dziecinnie proste.
Chodzi o ustawienia dźwięku. W moim przypadku zastosowałem taką "ścieżkę" - mixer audio (u mnie kmix) ->ustawienia -> ustawienia dźwieku -> Preferowane urządzenia
W tym miejscu należało słuchawki BT przesunąć "na górę". Jeżeli były obecne (podłączone) to miały pierwszeństwo przed głośnikami lub słuchawkami "na kablu".

Kogoro Akechi

Ostatnio zmieniany przez Kogoro : 28.06.2013 o godz. 22:19
Kogoro jest offline   Odpowiedz cytując ten post