Cytat:
Napisany przez Nimal
wlasnie o nowych Airach pisalem (wlasnie je reklamuja w radiu  )
w kazdym razie to naprawde godny wyczyn - malo kto produkuje sprzet wytrzymujacy tak ekstremalnie dlugo na aku a np dla mnie ma to znaczenie
nie bez przyczyny wiekszosc redakcji The Verge np pracuje na Airach
|
Żadna kosmiczna technologia. Po prostu AIRy jak inne Ultrabooki mają słabsze podzespoły, oraz są napakowane po brzegi baterią...
Taki ultrabook od Della (13") potrafi działać maksymalnie do 8h30m
http://www.notebookcheck.net/Review-...k.89375.0.html
Cytat:
chcialbym, zeby Dell czy Asus przygotowaly cos o polowe tanszego, bez zadnego systemu i z HDMI - ale jakos sie to nie stalo (albo przeoczylem jakis malo popularny model...)
Air to chyba pierwszy jedny na ta chwile produkt, ktory by mogl mnie przyciagnac do Apple
|
Dell sprzedaje 13" ultrbooki z Ubuntu -
http://www.dell.com/us/business/p/xps-13-linux/pd
Niestety cena dalej jest kosmiczna..
Cytat:
a wydawalo by sie, ze mam proste wymagania - jak najwieksza rozdzielczosc ekranu (u Aira jest minimum, jaki moge zaakceptowac - czemu nie dali Full HD? bo podzespoly by sie grzaly i z 12 godzin bylo by 6?) i jak najdluzszy czas pracy na baterii, do tego lacznosc
i nagle sie okazuje, ze jakos nikt nie stworzyl takiego kompa
|
Jak to nie?

Wystarczy poszukać wśród ultrabooków
Cytat:
bo jak jakis producent chce mi wmowic, ze 3h na baterii to sprzet mobilny... sa notebooki do przenoszenia miedzy biurem i domem - tam takie baterie wystarczaja az nadto
ale jest grupa odbiorcow chcaca naprawde korzystac mobilnie z kompa - 10 godzin to minimum dla mnie w przypadku mniejszego, prawdziwie mobilnego kompa
widac nokia mnie rozbestwila - i tu znowu - Booklet 3G to byl jedny produkt tej firmy, ktory wydal mi sie atrakcyjny i jestem na razie z niego zadowolony mimo jego wielu wad
|
Wiesz posiadam mocnego laptopa z i7, dwoma GPU i trzyma te 3h. Jest to dla mnie coś pomiędzy super mobilnością, a stacjonarką.
Chcąc być super mobilnym należy iść w stronę ultrabooków - jednak wtedy trzeba się pogodzić z mniejszą wydajnością.