Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.06.2013, 21:24   #15
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nimal
wlasnie o nowych Airach pisalem (wlasnie je reklamuja w radiu )
w kazdym razie to naprawde godny wyczyn - malo kto produkuje sprzet wytrzymujacy tak ekstremalnie dlugo na aku a np dla mnie ma to znaczenie
nie bez przyczyny wiekszosc redakcji The Verge np pracuje na Airach
Żadna kosmiczna technologia. Po prostu AIRy jak inne Ultrabooki mają słabsze podzespoły, oraz są napakowane po brzegi baterią...
-air.jpeg

Taki ultrabook od Della (13") potrafi działać maksymalnie do 8h30m
http://www.notebookcheck.net/Review-...k.89375.0.html

Cytat:
chcialbym, zeby Dell czy Asus przygotowaly cos o polowe tanszego, bez zadnego systemu i z HDMI - ale jakos sie to nie stalo (albo przeoczylem jakis malo popularny model...)
Air to chyba pierwszy jedny na ta chwile produkt, ktory by mogl mnie przyciagnac do Apple
Dell sprzedaje 13" ultrbooki z Ubuntu - http://www.dell.com/us/business/p/xps-13-linux/pd
Niestety cena dalej jest kosmiczna..

Cytat:
a wydawalo by sie, ze mam proste wymagania - jak najwieksza rozdzielczosc ekranu (u Aira jest minimum, jaki moge zaakceptowac - czemu nie dali Full HD? bo podzespoly by sie grzaly i z 12 godzin bylo by 6?) i jak najdluzszy czas pracy na baterii, do tego lacznosc
i nagle sie okazuje, ze jakos nikt nie stworzyl takiego kompa
Jak to nie? Wystarczy poszukać wśród ultrabooków
Cytat:
bo jak jakis producent chce mi wmowic, ze 3h na baterii to sprzet mobilny... sa notebooki do przenoszenia miedzy biurem i domem - tam takie baterie wystarczaja az nadto
ale jest grupa odbiorcow chcaca naprawde korzystac mobilnie z kompa - 10 godzin to minimum dla mnie w przypadku mniejszego, prawdziwie mobilnego kompa
widac nokia mnie rozbestwila - i tu znowu - Booklet 3G to byl jedny produkt tej firmy, ktory wydal mi sie atrakcyjny i jestem na razie z niego zadowolony mimo jego wielu wad
Wiesz posiadam mocnego laptopa z i7, dwoma GPU i trzyma te 3h. Jest to dla mnie coś pomiędzy super mobilnością, a stacjonarką.

Chcąc być super mobilnym należy iść w stronę ultrabooków - jednak wtedy trzeba się pogodzić z mniejszą wydajnością.