Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.07.2013, 07:54   #8
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
bo jak jakis producent chce mi wmowic, ze 3h na baterii to sprzet mobilny... sa notebooki do przenoszenia miedzy biurem i domem - tam takie baterie wystarczaja az nadto
ale jest grupa odbiorcow chcaca naprawde korzystac mobilnie z kompa - 10 godzin to minimum dla mnie w przypadku mniejszego, prawdziwie mobilnego kompa
Mobilny = służący do łatwego przemieszczania się z nim między różnymi miejscami, w ktorych się go używa. Ewentualnie - do awaryjnego używania go w terenie, w sytuacji alarmowej, gdzie nie ma możliwości podłączenia się do prądu, a trzeba np. natychmiast odebrać lub wysłać maila.
Do tych celów 3 godzinne zasilania z baterii to aż nadto.
Czy mógłbyś podać tak ze 3 konkretne przykłady, kiedy TY osobiście używasz laptopa na bateriach przez 10 godzin bez przerwy? Bardzo jestem ciekawy.

Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości

Oczywiście serwisowanie tego sprzętu to pewnie ból, ale skoro polityka Apple jest taka, że user sam tego nie serwisuje, to też problemu nie widzę.
Dla usera, który komputera serwisować sam i tak nie potrafi/nie chce/nie ma czasu to naprawdę żadna różnica, czy ekran jest wklejony na poxipol czy nie.

No a pozostali niech kupią della
Mam nadzieję, że "serwisowanie" nie oznacza u Ciebie odpięcia jednym ruchem baterii i włożenie nowej? Tak, jak to się robi w normalnych komputerach.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 01.07.2013 o godz. 07:57
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post