Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.07.2013, 08:52   #887
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Windows 8.1

Chciałbym poznać opinie tych z Was, którym chciało się protestować ten darmowy Service Pack.
Ja muszę się przyznać, że - pod względem funkcjonalności) dla mnie nie wnosi nic nowego.
Uważam, że Win 8 to najlepsza wersja tego systemu, a już na pewno najwygodniejsza w użytkowaniu, a MS wypuszczając ten Service Pack chciał chyba dogodzić tym wszystkim, dla których ważniejsze od funkcjonalności było to, żeby było "ładnie".
Popatrzmy więc, co tam jest nowego:
- możliwość zmiany tapety pod ekranem Start - Łał jak mówią w TV. Nie było - no to jest, ale po co to już nie wiem. Ja tego po prostu nie zauważam, ale pewnej grupie użytkowników jest to niezbędne
- więcej kolorków do wyboru - jest, ale moja argumentacja identyczna jak wyżej
- więcej rozmiarów kafelków - jest, ale moja argumentacja identyczna jak wyżej
- łatwiejsze grupowanie kafelków - nie wiem, nie używam
- nowe aplikacja: Reading Lists, Bing Health & Fitness - dla mnie bezużyteczne
- nowy Windows Store - bardzo poprawiony, szczególnie wyszukiwanie
- poprawiony Bing - ja tam poprawy ie widzę i nadal używam Google.
- IE 11 - nie używam - dla mnie jest po prostu niewygodny
- dzielenie ekranu na 3 części dla różnych aplikacji - - nie używam, ale może to komuś potrzebne
- ekran ustawień - poprawiona funkcjonalność - dobra zmiana
- no i na koniec - przycisk Start, bez którego część użytkowników nie wyobraża sobie życia. Tutaj bardzo duże rozczarowanie dla tych, którzy oczekiwali guziczka z rozwijanym menu. Przycisk Start nie rozwija głównego menu w dawnym stylu, a tylko przenosi nas do ekranu Start. Od dawnego Start odzwyczaiłem się (BARDZO SZYBKO) rok temu i w tej chwili mi tylko przeszkadza. Ale już sobie wyobrażam, jakie joby zbierze MS za to, że Start nie działa tak samo jak do tej pory

Podsumowując - dla mnie, aktualizacja w 90% bezużyteczna. Nie mam chwilowo zamiaru instalować na stałe. Chyba, że finalna wersja wniesie coś więcej.
Uwaga na koniec dla ewentualnych testerów wersji Preview: polska wersja językowa nie jest jeszcze dostępna, więc po instalacji będziecie mieć cały system po angielsku.
I jeszcze jedno - rysunek rybki na ekranie ładowania systemu jest wyjątkowo *****ny
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post