Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.07.2013, 14:51   #892
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Yossi
Na początek muszę się przed Tobą kajać, bo jestem chyba pierwszą osobą na forum, która użyła słowa "apka" (o ile pamiętam udało mi się jeszcze przed M@Xem, chyba że nie zauważyłem jakiegoś posta, który był wcześniejszy od mojego). Ale sądzę, że to jest neologizm a nie zapożyczenie, w przeciwieństwie do "luknąć", czy właśnie przytaczanego przez Ciebie "lajkowania", gdyż choć wszyscy wiemy, że pochodzi od "application" i skrótu "app", to jednak w polskiej wersji jest identycznym zabiegiem odniesionym do wyrazu "aplikacja". Rzeczywiście trochę czasem razi, szczególnie w mniej potocznych wypowiedziach, ale kusi, bo krótkie

Co do samej łatki 8.1 mam mieszane uczucia. Z jednej strony to dobrze, że dodali więcej możliwości personalizacji, z drugiej trochę to mało jak na taki pakiet poprawek, a tam wiele więcej nie ma. Poza tym rzadko bawię się w "upiększanie" systemu, ale jeśli już się za to zabieram, to chciałbym mieć jeszcze więcej. Nie przyglądałem się bliżej wersji 8.1 (z pół dnia by trzeba na to poświęcić jak nie lepiej, poza tym osobiście ósemki nie posiadam), ale z tego co tu i w innych miejscach wyczytałem, z dostępnymi opcjami jest lepiej ale wciąż nie doskonale.

Właśnie takie mam odczucie odnośnie całej ósemki - że zrobili bardzo dobry system, ale nie do końca wiadomo, czy ukończony, czy nie. Choćby od strony estetycznej to trochę inna filozofia, ale ją zmieniają i w końcu nie wiem, czy mam się przyzwyczaić do takiej, czy czekać na poprzednią, do której jestem przyzwyczajony w W7?
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post