Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.07.2013, 00:51   #13
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale to nie jest na zasadzie 'trochę pikselozy ale za to lepsza ostrość'. Wygląda to tak samo tyle że minus migotanie i rozmycie + lepsze kolory - dlatego według mnie (i moich znajomych którym miałem okazję zaprezentować) jest lepiej (o ile gra się z odległości minimum 1,5 m - bliżej zaczyna się pikseloza).

Pozostaje jeszcze pytanie - jaki Ty masz/miałeś CRT. Ja sprawdzałem nawet na dużym Panasonic 100 Hz oddanym parę lat temu babci, ale czy ten TV jest dobry to nie wiem. Z tą matematyką to też różnie, jeśli poczytać w sieci to większość głosów mówi np że wygląd SD na LCD zależy od skalera a nie od rozmiaru TV. Z resztą czytając recenzje telewizorów zauważyłem że obniżanie ostrości do 0 przy SD to zupełnie naturalna sprawa. Ale na prawdę nie wiem, może to kwestia wybitnie słabych CRT na których sprawdzałem i wybitnie dobrego Samsunga (i Sony Bravii u kolegi).

Wiem że Cię nie przekonam Berion ale nie zniechęcajmy i dajmy szanse innym, może komuś podejdzie ten sposób Tak szczerze, próbowałeś sam? Czy nie przełamałbyś się żeby spróbować czegoś co nie odpowiada teorii? Zależy też oczywiście jaki masz LCD i jak dobrze ten telewizor skaluje.

Może niepotrzebnie się rzucam ale spróbuj zrozumieć, widząc ten obraz myślę sobie że wygląda to super (pamiętam że grając w latach 2005-2008 na CRT nie zachwycałem się specjalnie grafiką a teraz aż miło oko zawiesić) a potem kiedy czytam jak negujesz (nie tylko Ty) to co widzę na co dzień to po prostu nie mogę się zgodzić

Wracając do tematu - wypaliłem obraz i tak jak podejrzewałem jest OK. Dodatkowo dziś zauważyłem że GTA Vice City Stories zawiesza się zaraz po początkowych napisach - czarny ekran, nic się nie wgrywa, zero reakcji na IGR. Oczywiście przy poprzedniej instalacji gra działa. Nie zdziwiłbym się jeśli liczba gier które przestały działać byłaby większa, w końcu nie zdążyłem sprawdzić wszystkich. Irytujące to jest - wcześniej działało a teraz nie bo.. no właśnie - nie wiadomo. Czyżby dysk się sypał? Tak szybko? Kusi mnie żeby spróbować na tym zapasowym ale póki co się wstrzymam, w zeszłym miesiącu 2 razy powtarzałem ten żmudny proces instalacji, wystarczy mi na jakiś czas.

Ale powiem Wam, lipa trochę. Chyba tylko nadzieja w emulacji jak za parę lat kupię jakiś porządny komputer.
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post