Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.07.2013, 11:09   #15
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Doprecyzujmy - oczywiście MASZ rację bo strata jakości jest i to ogromna, granie przy takim obrazie ocierałoby się o masochizm. Rzecz w tym że istnieje taka prosta sztuczka jak obniżenie ostrości do 0. W tym momencie mankamenty obrazu zostają zredukowane i obraz wygląda tak samo jak na CRT (tych które testowałem) z tym że nie migocze, nie bolą oczy a kolory są lepsze. Tak to wygląda u mnie i jeśli poszukać w sieci to nie tylko u mnie choć tych głosów na 'nie' jest oczywiście więcej. Dlatego polecam spróbować i przekonać się samemu. Ostatnio miałem nawet okazję przyjąć CRT od znajomego ale odmówiłem, zdecydowanie wolę grać na LCD. Jestem masochistą albo coś jednak jest w tym sposobie o którym piszę Tak czy inaczej, możemy tak w nieskończoność i proponuje to uciąć. Zostańmy na tym że masz rację a ja jestem w 100% zadowolony z obrazu a jeśli ktoś jest ciekaw to niech sprawdzi i przekona się sam.

Cytat:
Napisany przez Berion
Stan HDD możesz sprawdzić odczytując jego S.M.A.R.T. Też Ci już to pisałem. Osobiście wątpię abyś go już zabił, więc niewykluczone, że problem leży po stronie WinHIIPa albo przez Twoje wynalazki wklejane z Worda. ;P
Jakie wynalazki. Przy pierwszej instalacji wklejałem tytuły z Worda - było OK. Przy instalacji koledze wklejałem z Worda - było OK. Przy drugiej instalacji wklejałem z notatnika - nie było OK, problem opisałem wyżej (już wtedy nie działał też JAK 3, GTA nie sprawdzałem). Przy trzeciej instalacji wróciłem do wklejania z Worda i tytuły znowu wkleiły się prawidłowo. Nie wiem o jakich wynalazkach piszesz.

Co do samych gier - JAK 3 przy pierwszej instalacji zainstalowany był w innym miejscu więc tutaj szukałem przyczyny. Ale GTA Vice City Stories instalowałem za każdym razem w tym samym miejscu więc wygląda to tak jakby coś stało się z dyskiem w ostatnim czasie a nie że pewna część dysku była uszkodzona już wcześniej jak podejrzewałem.

Jeżeli wina leży po stronie WinHIIP'a to co można zrobić żeby temu zaradzić? Żeby chociaż podał status obrazu że coś jest nie tak ale wszędzie było "OK".

Wszystkie instalacje przeprowadzałem w identyczny sposób, przy ostatniej zrobiłem dodatkowo Full Format (zamiast quick) i wyłączyłem na noc aktualizacje Windowsa/Avasta. Jedyna rzecz która zwróciła moją uwagę to adapter IDE/SATA. Szczerze mówiąc od początku produkt robił wrażenie tandetnego co zaczęło się sprawdzać przy ostatnich instalacjach - akumulator nie chciał 'załapać' zaraz po podłączeniu do prądu, zamiast tego cykał lub wydawał dziwny dźwięk. Dopiero za którymś podłączeniem wszystko wracało do normy i dysk się uruchamiał. W związku z tym przyszło mi do głowy że może w nocy coś działo się z zasilaniem w trakcie instalacji ale to raczej odpada - po pierwsze to nie możliwe żeby coś działo się dwa razy akurat przy instalacji JAK'a 3, po drugie gdyby się coś działo z zasilaniem to dysk pewnie by się wyłączył a instalacja zostałaby przerwana.

Tak więc nie wiem co jest grane, żadnych innych zmian nie było. Jedyne co przychodzi mi do głowy to po prostu spróbować z tym drugim dyskiem. Ale póki co delikatnie mówiąc nie chce mi się, wklejanie 98 obrazów w określonej kolejności, wklejanie tytułów itd.. 3 raz w ciągu miesiąca to byłaby przesada
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post