Cytat:
Napisany przez Kris
Czyli czytać i nie myśleć, nie zastanawiać się?
Ktoś miał ostatnio w podpisie "(...) byle nie myśleć, a będzie dobra nasza".
Dobre!
|
Czytać, myśleć, zastanawiać się, dyskutować, odpowiadać na konkretne pytania. Nie doszukiwać się ukrytych znaczeń. Nie czytać między wierszami. Nie wciskać innym na siłę tego, czego chciałbyś się doszukać.
Mój poprzedni podpis był cytatem z książki S. Lema, był oczywiście żartem (gdybyś w razie nie zauważył lub gdybyś miał braki w podstawowej lekturze) i był adresowany do pewnej grupy użytkowników, dla której hasło "przede wszystkim nie myśleć" jest wyznacznikiem kierunku na ich życiowej drodze w dziedzinie IT.
P.S. Zastanawiam się, skąd się biorą Twoje personalne ataki na mnie. Czy ja Ci jakąś krzywdę zrobiłem? Obraziłem Cię kiedyś? "Zjadłem kogoś z Twojej rodziny?" (że zacytuję jedną z moich ulubionych kreskówek) Mam na tym forum kilku przeciwników, którzy mają w 100% inne zdanie niż ja (M@x, Sobrus), a z którymi chcę i lubię dyskutować bo mają coś do powiedzenia. Sprawia mi to przyjemność. Jeżeli chcesz ze mną dyskutować , to podawaj konkretne argumenty, do których można się odnieść lub po prostu nie komentuj.