Dyskusja: Linux
Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.07.2013, 23:17   #176
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Mówiłem, że działa. Ale dalej działasz na ślepo.
Nie nie działam na ślepo, nie nie mówiłeś że działa - nie miałeś pojęcia co jest nie tak. Otóż jak cron wywoływał cron skrypt ping.sh to wywoływał go z /root i tam były zapisywane wyniki.
Jakoś na to nie wpadłeś, tylko zacząłeś znowu pisać smutki...

Cytat:
Nie mów herezji o vi. Naucz się obsługiwać. Practical VIM http://it-ebooks.info/book/1038/ Pełna wersja. Dobre. Przystępne.
Nie mam zamiaru uczyć się obsługi vi bo to dla mnie strasznie niewygodne narzędzie.
Używam nano bo spełnia moje oczekiwania - jest prosty, oraz robi to czego chcę bez długiej nauki - skróty do danych czynności na pokazane na dole.

Cytat:
Nie rób polinglish w nazwach zmiennych. Nie mów mi, że to bez znaczenia, nie mów. Stosuj dowolną konwencję.
Następne zmienne będą miały przedrostek pali.

Cytat:
Możesz wgetem ściągać nagłówki HTTP. Tak naprawdę to nie wiadomo co mierzysz. Może squida? ;P
Gdybyś przynajmniej zerknął na całe polecenie wget'a to byś wiedział, że loguję to co mi wypluwa do pliku, dzięki czemu mam zapis prędkości co 50KB danych. Dzięki temu łatwo widać spadki prędkości.

Cytat:
A wyniki jak obrobisz?
Nie muszę tego robić. Sprawdzę na szybko jak duże są anomalie i jeżeli będą spore to zaraportuje do isp. To jak on je przeanalizuje to jego sprawa, nie moja.