Cytat:
Napisany przez seku
to prawda CD będzie miało jeszcze przez długie lata zbyt za sprawą CD-Audio
wiele nowych aut ma USB itp. ale jednak 90% i użytkowników nadal korzysta z CD
DVD traktowałem jako magazyn od pewnego czasu przesiadłem się na BD ale co jakiś czas zdarza się coś wypalić DVD DL już naprawdę b.rzadko ale zawsze w półce są w razie potrzeby
z tym DVD-Audio byłem owego czasu zafascynowany ale. pomimo posiadania dość mocnego sprzętu HI-FI i kolumn wysokości 1,60m i wagi około 30kg. każda szt. 4 muzyki słucham zawsze STEREO czyli po staroświecku ale jak dla mnie jest to najczystszy dźwięk tak jak został nagrany. denerwuje mnie pogłos z tylnych głośników
|
Cytat:
Napisany przez rcobex
Ponieważ człowiek ma dwoje uszu a nie cztery. 
Prawdziwy audiofil nigdy nie zaakceptuje słuchania muzyki wielokanałowej. 
Kino domowe do oglądania filmów, jak najbardziej. I nic więcej. 
|
Oczywiście temat jest pod tytułem "jeden lubi ogórki drugi ogrodnika córki"
Mam kilka płyt w paru wydaniach które sobie dla porównania odsłuchałem na tym samym sprzęcie(CD,SACD,DVD-Audio,BD) np.-Roy Orbison Black & White Night(2007) jedno z lepszych pod względem technicznym wydanie dźwięku- w DTS-HD Master Audio na BD bitrate momentami przekracza 10000kbps a średnia dla całości 8571kbps !!!!!
Barwa i dynamika dźwięku jednak zwycięża u mnie i od jakiegoś czasu również słucham DTS HD Master Audio i DVD-Audio -oczywiście nic nie jest doskonałe ale jakość dźwięku u mnie wzięła górę nad tradycją