Cytat:
Napisany przez pali
Znowu chcesz podwórkowym chamstwem pokryć swoje dyletanctwo?
To będę szczery i na tym zakończymy naszą znajomość.
|
Dlaczego nie cytujesz całego akapitu?
Cytat:
Napisany przez andy
Nie nie działam na ślepo, nie nie mówiłeś że działa - nie miałeś pojęcia co jest nie tak. Otóż jak cron wywoływał cron skrypt ping.sh to wywoływał go z /root i tam były zapisywane wyniki.
Jakoś na to nie wpadłeś, tylko zacząłeś znowu pisać smutki...
|
Jak widać wypomniałem Ci tylko, że nie wiedziałeś co jest nie tak. Aż tak trudno się przyznać do błędu?
Cytat:
Napisałeś 800 postów po 7000 znaków o bibliotekach Apple vs. bezpośredni dostęp do pliku a wychodzi na to, że nie potrafisz zapisać pliku!
Jak małpa w różowych szpilkach zapisujesz plik i nie wiedziesz gdzie!
|
Znowu piszesz kłamstwa. Zapisać do pliku potrafię, wynik zapisał się do niego pięknie. Po prostu nie wziąłem pod uwagę, że wynik leci do /root skąd jest wywoływany skrypt przez cron'a. BA nikt na to nie wpadł
Cytat:
Delikatnie pokazuję ci absolutne podstawy programowania: stderr. Nic! Zero! Uznałem, że polecanie find byłoby złosliwością, ale widzę że przeceniłem, jak zwykle.
|
Wiesz czego nie lubię u ludzi? Hipokryzji.
Hipokryzję widać w tym cytacie. To tobie powinno się dać podstawy programowania, bo nie wiesz co konkretnie ten skrypt robił - z tego co pisałeś wnioskuję, że albo go nie czytałeś, albo go nie zrozumiałeś.
Jeżeli jedno, albo drugie jest prawdą to nie rozumiem dlaczego przystąpiłeś do dyskusji? Te posty kompletnie NIC nie wniosły.
Cytat:
Mówię wprost: dopisz ścieżkę do pliku. Nic nie rozumiesz! Nie dopisałeś tej ścieżki tylko w końcu jak małpiszon znalazłeś te pliki! I po raz kolejny wklejasz ten ohydny kod.
|
Po wycięciu dodawania komentarzy dodawanych do pliku tak wygląda skrypt:
Cytat:
#!/bin/bash
[1]czas=$(date | sed s:\ :_:g)
[2]nazwa="wget___"$czas".txt"
[3]wget 'http://gensho.acc.umu.se/debian-cd/7.1.0/ia64/iso-dvd/debian-7.1.0-ia64-DVD-1.iso' -O /dev/null -c -o $nazwa
|
W którym miejscu jest on ohydny?
1. Do zmiennej czas leci zawartość (+dodatkowe operacje aby usunąć spacje) wywołania programu date.
2. Zmienna nazwa od teraz przechowuje nazwę pliku
3. Uruchomiony zostaje program wget, który rozpoczyna pobieranie obrazu Debiana i jednocześnie do pliku zostaje raportowana prędkość co 50KB. Plik obrazu zostaje zapisany do /dev/null z wiadomej przyczyny.
Na przyszłość. Nie komentuj dyskusji o których masz nikłe pojęcie.
Cytat:
Wiesz czemu sobrus nie zauważył twojej cudacznej niezdarności? Bo on tego "kodu" nie przeczytał. Od czegoś takiego zaśmiergną oczy gimnazjaliście. Dostałbyś pałę w gimnazjum za polinglish. Czytałeś kiedykolwiek jakąś książkę o programowaniu? Czego cię uczyli w tej policealnej szkółce niedzielnej? Ty śmiesz nazywać się inżynierem?! Ty jesteś NULL nie inżynier.
|
Jeżeli tak faktycznie było to bardzo źle. Jak można się wypowiadać na temat kodu nie czytając go?
Aha, przynajmniej ja mam skończone studia informatyczne

Do tego szeroka wiedza z zakresu, o którym możesz pomarzyć.
Dlaczego nie pochwalisz się jaki ty kierunek skończyłeś? Wstyd? No bo ja na twoim miejscu bym się wstydził. (Taka malutka riposta)
Dziwne też jest to, że większość twoich odpowiedzi to cytaty z książek, czyżbyś sam nie potrafił nic napisać?
Cytat:
I mierzysz to łącze w arcydurny sposób, żeby jakiemuś adminowi dupę zawracać, żeby przez minutę musiał ze zdumieniem wpatrywać się co to za idiotyzmy dostał!
|
Ja nie mierzę łącza, a sprawdzam jego stabilność. Jest to sposób prosty i nie wymagający super nakładów. Do złapania much nie potrzebuję F16, wystarczy klepka na muchy.
Pingowanie + puszczenie dużego pliku i sprawdzanie z jaką prędkością będzie ściągany pokaże mi na czym stoję.
Cytat:
Nie odzywaj się do mnie nigdy więcej. Możesz tu sobie blekotać co chcesz, nie przeczytam. Jak chcesz mi udowodnić, że mylę się, to posortuj te wyniki i powiedz z jaką wydajnością to zrobiłeś. To jest I rok IT. Jestem dziwnie pewien, że nie masz pojęcia o czym ja mówię.
|
To ty się więcej nie odzywaj w takim tonie. Jeżeli masz jakieś emocjonalne problemy to idź do lekarza a nie wylewasz swoje żale publicznie jednocześnie w****iając ludzi.
Po drugie, skąd wiesz który to rok skoro nie byłeś nigdy na studiach informatycznych?
Najprostsze przemielenie tych danych, to wrzucenie ich do arkusza kalkulacyjnego, zostawienie dwóch kolumn (prędkość w funkcji odstępów danych pobranych). Na podstawie tego stworzenie wykresu to minuta. Na takim wykresie będzie ładnie widać anomalie, czy uciętą przepustowość.
No ale skąd ty możesz o tym wiedzieć skoro nie ukończyłeś nigdy studiów informatycznych.
@pali pierwszy raz w życiu odgryzłem się komuś na zasadzie porównywania dyplomów, pokazywania że ta druga osoba nie ma wykształcenia z tematu w jakim się wypowiada.
PIERWSZY RAZ. Zawsze starałem się tego nie robić, bo to nie dyplom nas definiuje a wiedza (która u ciebie strasznie kuleje). Niestety zostałem zmuszony przez ciebie do tego.
Mam nadzieje, że cię to czegoś nauczy i przestaniesz być trollem.
Pochwalę się uptimem mojego routerka. Router
bez UPSa

root@bazinga:~# uptime
16:42:14 up 29 days, 22:51, load average: 0.00, 0.01, 0.04