Szczerze powiedziawszy problem jest niepokojacy. Jedynie na co nalezy liczyc ze z kazdym rokiem bedzie taniej.
Cytat:
Napisany przez czary2mary
Asus to OEM LIte-on IHBS więc masz już z głowy wybór napędów LIte-on i ich OEM (HP,Asus,Plextor)
|
Tak to spora czesc napedow juz odpada
Cytat:
Pioniery różnią się panelem przednim i (lub) softem (inny EPROM i firmware-S08XLT ma dodatkowo obsługę BD XL) za to są identyczne pod względem technicznym .
|
Sam panel ma najmniej do znaczenia
Cytat:
Teac BD-W512GSA-100 to OEM Pioneera chyba jak dobrze pamiętam serii 206 więc to dosyć stary już model.
|
A cenowo dosc nowoczesny
Cytat:
LG BH16NS40........mam wypalił jak do tej pory z 500-600płytCD,DVD,BD-działa jeszcze -mogę w skali 1-10 ocenić go miedzy 7 a 8.  tyle że moje wymagania są wysokie 
|
A plyt BD ile nagrales ?
Cytat:
Napisany przez sobrus
Od 6 lat jadę na Pioneerach, mam dwa i oba działają. BD mam 205DBK już dwa lata - stary model, ale to dobrze.
|
Ale ten najstarszy to chyba nagrywarka DVD/CD? Na tym BD 205DBK ile nagrales plyt?
U mnie lacznie na wszystkich nagrywarkach BD nagralem okolo 50 plyt z czego polowa na RW. Czyli srednio az 12 plyt na nagrywarke. Na nagrywarkach BD nagrywalem wylacznie i odtwarzalem same plyty BD. Do celow normalnej pracy jest inna DVD/CD.
Cytat:
Napisany przez rcobex
Z tej całej ekipy najmądrzejszy chyba będzie 208DBK. W przypadku gdy nie chcemy drugiej do testów. 
Gdybym miał kupić, jedną i tylko jedną nagrywarkę BD to wybrał bym iHBS112. Z wiadomych względów. 
|
Nagrywarka wylacznie do nagrywania wlasnych filmow.
Co do iHBS112 cos wiecej? W koncu moj asus ktorego mialem to chyba z tej serii byl?!