Dyskusja: Radary w Polsce
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.07.2013, 13:07   #415
CeKa
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.03.2013
CeKa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak łapią za coś i karają za coś co faktycznie było wykroczeniem, to jeszcze mogę się z tym zgodzić. Ale Panowie Policjanci przez takie nakazy z góry potrafią stanąć na drodze i łapać wszystkie samochody które jadą do kontroli. Słyszałem już o kilku takich przypadkach, w których ustawialo się kilka radiowozów i ściągali wszystkich.
Bardzo też często ustawiają się i zatrzymują kierowców, którzy jadą normalnie nie łamiąc przepisów do zwykłej kontroli...
Przepraszam ale jeśli nie ma podstaw to nie potrafie zrozumieć dlaczego zatrzymują...
Chyba powinni tylko podejrzanych i łamiących przepisy, ale nie, wszystko zależy od ich widzimisie...
Kuzyn ostatnio mówił że dostał mandat z fotoradaru z jakiegoś obcego miasta i co najlepsze, na drodze która była zamknieta... a mimo to ustawili tam fotoradar.
Ogólnie jestem przeciwnikiem fotoradarów, albo Cie łapią na gorącym uczynku albo w ogóle ^ ^, przecież na zdjęciu nie widać jak szybko jade, a tylko widać że stoje ^ ^.
Chyba logiczne że takie maszynki mogą się popsuć/rozkalibrować, potem przychodzi mandat po paru miesiącach, i ciekawe czy pamiętasz czy faktycznie przekroczyłeś czy nie. Ale fakt z Polskimi kierowcami ciężko poradzić sobie inaczej ^ ^. Najgorsze są niskie ograniczenia prędkości na 40 km/h nie tak ciężko przekroczyć o te 50%...
Do tego dochodzi jeszcze sprawa tego czym i kto się porusza... Logicznym jest że lepszy samochód nie tylko rozpędza się szybciej, ale też szybciej hamuje , lepiej trzyma się drogi i jest ogólnie bezpieczniejszy, dlatego te same ograniczenia dla Maluchów i Porshe to jest jakaś żenada...
I już przestańcie wyciągać statystyki wypadków, im większy ruch tym więcej wypadków. Jakieś ryyzyko w życiu trzeba podejmować, bo inaczej ludzie stają się tylko smutnymi pierdołami... Jak ktoś wyjeżdża na drogę to musi wiedzieć że bierze na siebie odpowiedzialność i ryzyko wypadku.
Duże zagrożenie stwarzają Piesi i rowerzyści... Pieszy dobrze jakby nosił te odblaski, a jeszcze lepiej gdyby czasem logicznie pomyślał i zszedł z drogi, jemu łatwiej jest dać krok na pobocze, niż kierowcy go wymijać...
Rowerzyści ok rozumiem dobrze jest żyć aktywnie i popieram. Ale te nowe przepisy że nie jadą w gęsiego tylko jeden koło drugiego, sami przyznacie sami się podstawiają... Ba czasami nawet jedzie taki całą drogą.
O drogach nie wspominam, bo wierzyć się nie chce że te wszystkie pieniądze nie starczają ! To kto je kradnie ? Na dziurawej nawierzchni tracisz trakcje i zwiększa się ryzyko że wylecisz z drogi, dlaczego nikt tego nie naprawia ? Tylko stawiają fotoradary i każą płacić. Ano dlatego żeby utrzymać pasibrzuchów...
Sami sobie odbierzecie wolność bo tak się boicie wypadków i śmierci, a przecież jedyne co w życiu pewne to śmierć, możesz zlecieć ze schodów i umrzeć, wcale nie musisz wychodzić na jezdnie...

To sobie poleciałem
CeKa jest offline   Odpowiedz cytując ten post