Dyskusja: Radary w Polsce
Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.07.2013, 19:58   #421
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Jarson

Policjant MOZE a nie MUSI pouczyc. Ma pelne prawo zrobic co mu sie podoba, chocby przez to czy mu zona dala rano czy tez nie.

Naklanianie do wystawiania mandatow juz legalne nie jest.

@Grzeniu
Tak, slyszalem. Czesto tak sie zdarza jak pukniesz kogos na parkingu, w samochodzie byles sam a w puknietym nikogo. W wiekszosci konczy sie i bez pkt i bez kwitu.

@Jarson
Cytat:
*Takie kuriozum - kilka miesięcy temu wydarzył się śmiertelny wypadek niedaleko mojego miejsca zamieszkania, sprawca i jego pasażerowie zginęli na miejscu. Słyszałem, że Policja i tak mandat wystawiła... rodzinie zmarłych. Nie wiem, za co, nie wiem czy to prawda i nie wiem za co miałby on być, ale słyszałem to od znajomego na którego terenie znajduje się parking policyjny i który zabierał wraki.
Czy Ty powaznie w to uwierzyles? Jak kogos zabijesz a pozniej siebie to co, Twojego ojca posadza czy zone? Ukarac mozna tylko osobe popelniajaca wykroczenie.

@andrzejj9
W innych krajach potrafia jezdzic zgodnie z ograniczeniami i o to nie plakac, podobnie z fotoradarami.
Ale w Polsce lepiej rzucac ch.uj.ami w policjanta, ze mial czelnosc wystawic mandat jednemu z drugim za zlamanie przepisow.

@CeKa
Cytat:
Jak łapią za coś i karają za coś co faktycznie było wykroczeniem, to jeszcze mogę się z tym zgodzić. Ale Panowie Policjanci przez takie nakazy z góry potrafią stanąć na drodze i łapać wszystkie samochody które jadą do kontroli. Słyszałem już o kilku takich przypadkach, w których ustawialo się kilka radiowozów i ściągali wszystkich.
No i? u mnie w godzinach szczytu potrafia zablokowac jedna jezdnie na dwupasmowce (w obu kierunkach)...

Cytat:
Bardzo też często ustawiają się i zatrzymują kierowców, którzy jadą normalnie nie łamiąc przepisów do zwykłej kontroli...
Przepraszam ale jeśli nie ma podstaw to nie potrafie zrozumieć dlaczego zatrzymują...
Chyba powinni tylko podejrzanych i łamiących przepisy, ale nie, wszystko zależy od ich widzimisie...
...do kontroli trzezwosci. Zgodnie z prawem. Ale znow Polacy musza plakac...bo korek, to, srmato ale zaden nie powie, ze bardzo dobrze bo przynajmniej eliminuja tych jadacych na podwojnym gazie.

Cytat:
Ogólnie jestem przeciwnikiem fotoradarów, albo Cie łapią na gorącym uczynku albo w ogóle ^ ^, przecież na zdjęciu nie widać jak szybko jade, a tylko widać że stoje ^ ^.
Chyba logiczne że takie maszynki mogą się popsuć/rozkalibrować, potem przychodzi mandat po paru miesiącach, i ciekawe czy pamiętasz czy faktycznie przekroczyłeś czy nie. Ale fakt z Polskimi kierowcami ciężko poradzić sobie inaczej ^ ^. Najgorsze są niskie ograniczenia prędkości na 40 km/h nie tak ciężko przekroczyć o te 50%...
Jak kogos okradniesz to pewnie policjant widzial nie twoja reke...

Ale to sie nie da jechac te 40 czy co? Auto gasnie? Wazniejsze jest to, ze nie kara o % przekroczenie predkosci a za ilosc kilometrow.

Cytat:
Do tego dochodzi jeszcze sprawa tego czym i kto się porusza... Logicznym jest że lepszy samochód nie tylko rozpędza się szybciej, ale też szybciej hamuje , lepiej trzyma się drogi i jest ogólnie bezpieczniejszy, dlatego te same ograniczenia dla Maluchów i Porshe to jest jakaś żenada...

Cytat:
Duże zagrożenie stwarzają Piesi i rowerzyści... Pieszy dobrze jakby nosił te odblaski, a jeszcze lepiej gdyby czasem logicznie pomyślał i zszedł z drogi, jemu łatwiej jest dać krok na pobocze, niż kierowcy go wymijać...
Rowerzyści ok rozumiem dobrze jest żyć aktywnie i popieram. Ale te nowe przepisy że nie jadą w gęsiego tylko jeden koło drugiego, sami przyznacie sami się podstawiają... Ba czasami nawet jedzie taki całą drogą.
I co jeszcze? Moze pieszy w ogole nie powinien z domu wychodzic? Albo moze ma isc rynsztokiem?
Rowerzysta? A to sam jezdzij po koleinach i dziurach, nie omijaj ich.
Moga jechac kolo siebie ale przepis jej inny niz go przedstawiasz.
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online