Cytat:
Napisany przez demek
Szefunciu o mnie sie nie boj.
Dlaczego w dojczach potrafia przestrzegac stref 30? W Polsce SIE NIE DA! Nie da sie i ch.uj.
Ale Polak wie jak zwykle najlepiej. Zawsze.
Dzieki temu podejsciu mamy na drogach to co mamy a glownym dowodem jest liczba ofiar smiertelnych. I mozezecie plakac do woli, ze tak nie jest a racji miec nie bedziecie. Fotoradary? TYLKO ukryte i sadzic zamiast zlotowek punkty. Zaraz sie porzadek zrobi i bedzie sie dalo jechac wolniej.
Moja matka jezdzi jak znaki nakazuja. I wiesz co? Nie placze, ze tam jest tylko 50, tu 40 a jeszcze gdzie indziej 30. Depnac ma czym. Da sie? DA. Tylko trzeba chciec.
|
demek, nie porównuj Niemiec, gdzie dojazd z każdego zakątka do autostrady zajmuje najwyżej kilkanaście minut, a później ile fabryka dała. Ograniczenie do 30 to tam jest na drogach typowo osiedlowych (+ zasada prawej ręki praktycznie na każdym skrzyżowaniu), w centrach miast, przy szkołach, szpitalach itp. W Polsce na wielu tego typu drogach są również takie ograniczenia i ja przynajmniej z tego powodu nie płaczę. Na moim osiedlu, w promieniu 100 m są 4 progi zwalniające, więc szybciej i tak się nie da