Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.07.2013, 14:44   #26
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez anmedia Podgląd Wiadomości
Dzieki za informacje. Zadecydowalem ze - niestety wbralem LG ze wzgledu na M-DISC (juz mam zamowione plyty i starsze DVD zaraz przegrywam na nie) i duzo nizsza cene niz piooner.
Co do plyt - nie wiedzialem ze Taiyo Yuden produkuje pod nazwa JVC, a juz o Thats wogole. Co prawda przegladajac oferte jednej z firm wlasnie w Japonii zauwazylem te marke. Czy sa tu na forum jakies testy tych plyt? Jesli faktycznie jest tak jak piszesz to odstawie soniaki, tdk i maxelki (tdk i maxell mam wlasnie sprowadzane z japonii) a przeniose sie na wspomniane.

Co do testu o ktorym pisalem. Test dotyczyl plyt DVD a nie BD. A jeszcze jedno jakis czas temu widzialem plyty DVD Taiyo Yuden pod wlasna nazwa nie byly one wiele drozsze od innych, a skoro sa tak dobre czemu ich nie mozna dzisiaj kupic? Byly bardzo krotko w sprzedazy.

Taiyo Yuden wykupił prawo do marki JVC wraz z tłoczniami -niestety płyty BD w Europie bardzo ciężko kopić -praktycznie wszystko co widziałem prywatny import -chyba nie ma tu u nas na forum testu nośnika TY MID TY-BDY05 przynajmniej nie kojarzę.
Sony jest całkiem dobre -część płyt jest robionych w tłoczniach Matsushity MID MEI T02 (x1-4)-resztę z MID SONYxxx również przyzwoita-najgorsze są od Ritek-MID RITEKxxx

Co do płyt DVD to inna bajka -Taiyo Yuden robi w kilku tłoczniach -jedynie dobre są z najnowocześniejszych tłoczni na świecie JVC i pod taką marką sprzedawane- Verbatim DVD natomiast z innych tłoczni jest dosyć słaby-a oczywiscie jeszcze dochodzą płyty z chińskich tłoczni a te są zupełnie słabe.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post