Cytat:
Napisany przez czary2mary
Co do płyt DVD to inna bajka -Taiyo Yuden robi w kilku tłoczniach -jedynie dobre są z najnowocześniejszych tłoczni na świecie JVC i pod taką marką sprzedawane- Verbatim DVD natomiast z innych tłoczni jest dosyć słaby-a oczywiscie jeszcze dochodzą płyty z chińskich tłoczni a te są zupełnie słabe.
|
No tak, ale nie jestes w stanie sprawdzic tego przed zakupem. Jak juz wczesniej wspomniano to "ruletka". Dopiero po otworzeniu pudelka jestes w stanie zrobic test i ewentualnie sprawdzic z jakiej fabryki wychodza plyty. Kiedys czytalem ze jakims programem mozna bylo sprawdzic przed zapisem plyty z jakiej pochodzi fabryki, kiedy produkowana. Ale nie pamietam.
Przegladajac forum zauwazylem rozne opinie na temat Ritec'a. Tutaj tez nie jestesmy w stanie przed zakupem sprawdzic gdzie plyta produkowana.
A propos Verbatim'a. Mialem ostatnio przypadek, znajoma poprosila mnie o przegranie wlasnego wesela na kilka plyt DVD. Moja cena za plyty ja nie interesowala

wiec poszla do sklepu prowadzonego przez chinczyka gdzie kupila paczke plyt Verbatim fabrycznie zapakowana z zewnatrz i oddzielnie pakowana w pudelka "slim" wewnatrz. Po otwarciu i wlozeniu do napedu okazalo sie za kazda z 10 plyt byla ... nagrana. Okolo 10mb zajete, jeden folder z opisami po chinsku

Cena nie roznila sie od plyt dostepnych w tradycyjnych sklepach.