Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.07.2013, 21:21   #638
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Informacyjnie z ciekawości napisałem do Heyah w sprawie kart Micro SIM dla kont prepaid:

W skrócie:
Cytat:
W celu otrzymania karty MicroSIM proponuję skorzystanie z usługi wymiany karty SIM, która pozwala na nieodpłatne wystawienie jej duplikatu w przypadku numerów działających w systemie na kartę.

Konieczne będzie wtedy przesłanie czytelnie wypełnionego formularza wymiany karty SIM, zawierającego własnoręczny podpis zgodny z podpisem złożonym w formularzu rejestracyjnym, numer telefonu kontaktowego w celu potwierdzenia danych identyfikacyjnych oraz informację, że chodzi o wystawienie karty MicroSIM ***8211; formularz dostępny na naszej stronie WWW w zakładce /POMOC/ > /WYMIANA KARTY SIM/.
Dodatkowo w przypadku systemu na kartę niezbędne będzie również załączenie:
-> czytelnie wypełnionej Karty Rejestracyjnej, która dostępne jest do pobrania i wydrukowania na stronie http://www.heyah.pl w zakładce /POMOC/ > /REJESTRACJA KARTY SIM/,
-> kopii dokumentu potwierdzającego tożsamość (np. Dowód Osobisty) oraz w przypadku firmy uprawnienia do jej prowadzenia (np. zaświadczenie o numerze identyfikacji REGON).

W ciągu maksymalnie 7 dni od daty wpływu do naszego biura kompletu wymaganych dokumentów, zostanie wystawiona Panu nowa karta MicroSIM.

Po wystawieniu duplikatu karty SIM data ważności oraz kwota pozostała na koncie nie ulegnie zmianie. Do duplikatu przypisywany jest nowy kod PUK. Nie odtworzymy danych zapisanych na utraconej karcie SIM (np. zawartości książki telefonicznej).

Oczywiście dokumentem może być też awers prawa jazdy-
wg mnie każdy inny ważny dokument poza dowodem jest najlepszy.

Czyli gdyby była potrzeba to nie ma problemu i nie trzeba stresować się domowym wycinaniem karty
Jestem po wymianie karty SIM na MicroSIM w Heyah. Piszę gdyby ktoś był zainteresowany No więc całość trwała zbyt długo, od wysłania przeze mnie formularza do otrzymania nowej karty minęło 12 dni

Formularz wysłany pocztą priorytetem w poniedziałek podobno dotarł do nich w piątek (tak twierdzi BOK), nie chce mi się wierzyć bo ostatnio nie mogę narzekać na pocztę, inne listy docierały w maksymalnie 2 dni. Dobrze że BOK chociaż odpowiada w miarę szybko na maile. No cóż, mogłem wysłać przecież skany na maila. Dlaczego tego nie zrobiłem? Ich skrzynka maksymalnie przyjmuje 1 MB, a mnie za nic nie udało się nawet zbliżyć do tej wielkości. Niższa rozdzielczość = poniżej 1 MB = mało czytelny formularz.

No ok, w piątek dostali, w sobotę wysłali (chwała im za to, że nie poczekali do poniedziałku). Jak wiadomo nie można mieć dwóch aktywnych kart SIM z tym samym numerem, więc w sobotę zostałem odcięty :/ Pal licho gdyby to były 2 dni (tak oczekiwałem), ale zrobiło się z tego 6 Wysłali ją listem ekonomicznym

Na koniec wisienka na torcie Napisałem do BOKu sugestię, że powinno odbywać się to na zasadzie: wysyłam formularz, wystawiają nieaktywną kartę SIM, wysyłają, odbieram ją i dzwonię do BOKu aby ją aktywować. Zostaję bez numeru na maksymalnie godzinkę? Odpowiedź mnie zabiła. Pozwolę sobie zacytować:
Cytat:
Jeśli chodzi o ciągłą aktywność karty, to owszem mamy taką usługę w swej ofercie. W takim przypadku konieczne jest napisanie we wniosku prośby o wysłanie nieaktywnej Karty SIM.

Zamurowało mnie, dosłownie nigdzie na stronie internetowej nie ma takiej informacji, baa, nawet na facebooku jednemu z użytkowników odpisali, że w momencie wystawienia nowej karty, dezaktywują starą i musi czekać, aż do niego dotrze. Ani słowem o możliwości późniejszej aktywacji.

No więc, jeżeli ktoś jest zainteresowany wymianą to koniecznie umieśćcie informację we wniosku o wysłanie nieaktywnej karty.

P.S.: Hmm, Heyah od jakiegoś czasu ma nowe logo i ogólnie nowy wizerunek. Zmienił się tym samym wygląd kart SIM, nowe startery są białe, z nowym logiem i napisem. Takiej karty się też spodziewałem, a tu niespodzianka, dostałem taką jak wcześniej, czarną, ze starym logiem, z tym, że oczywiście w formacie MicroSIM

Ostatnio zmieniany przez jesi : 19.07.2013 o godz. 21:24
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post