Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.07.2013, 15:43   #714
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie jest ważne ile jest Androida w CM - nawet idealna kopia nie jest formalnie Androidem. A te "drobne usprawnienia" nie są wcale takie drobne. Google nie ma żadnego wpływu na to co zostanie z CM wycięte, a co dodane.
Tak samo jak Canonical nie ma wpływu na Minta.

I te "drobne usprawnienia" to właśnie powód, dlaczego Android jest "be", a CM nie. Chociaż jak się głebiej zastanawiam to w zasadzie CM wcale nie jest dużo lepszy. I tak żeby skorzystać np. z Google Play trzeba zainstalować cały ten szajs i zostajemy z tym samym... tak?

Dalej dałeś się juz ponieść fantazji. Nie mogłem poznać poprzednich telefonów bo nie miałem ich kodu źródłowego? Bez jaj. A myślisz że kod źródłowy Androida to czytam do snu? Na oczy go nie widziałem, bugi wyłażą na lewo i prawo i serio ciężko ich nie zauważyć. I dalej próbujesz zwalić wine na producenta, co nie jest prawdą - te same błedy są też u innych.

Więc co radzisz przyszłym posiadaczom Androida? Żeby porównali "implementacje" przed zakupem i wybrali najlepszą? Niby jak? Przeczytać kod źródłowy? Napisać list do każdego producenta? Czy może polizać każdy telefon? A może po prostu niech kupią coś innego.

Palma (kilka modeli) miałem 6 lat. PocketPC i WM też coś koło tego (też kilka urządzeń). I nie wmawiaj mi że ich nie poznałem, nie czy nie miałesz szansy sprawdzić. Bo grzebałem dość dokładnie łącznie z programowaniem PalmOS przez API systemowe oraz z jego pominięciem. Nawet pierwszego palma podłączałem do sieci przez IrDA i GPRS. I mówie to z pełnym przekonaniem, że tamte systemy stabilnością i dopracowaniem biły Androida na głowę, a aktualizacje nie były potrzebne. Sprzęt działał dokładnie tak jak go zaprojektowano.

Ale wiesz... w sumie nie chce mi się dalej kłócić to co powiesz na to:

"Android to co prawda system doskonały, ale producenci są do kitu, wszystkie telefony mają mniej lub bardziej schrzanioną implementacje i w zasadzie nie warto ryzykować kupna jakiegoś szmelca. To zasługa otwartego kodu - każdy może go schrzanić jak tylko mu się podoba i producenci chętnie z tego korzystają A jeszcze chętniej ze świętego prawa do braku aktualizacji po pół roku. Oczywiście możecie sobie ściągnąć kod źródłowy ASOP, dodać sterowniki, skompilować i zainstalować - ale nie wiem czy się Wam będzie chciało"

btw. z ciekawości: co byś polecił ze świetną implementacją Androida, bez błędów, bez żadnego szpiegowskiego softu, łatwymi aktualizacjami na 2 lata, wymienną baterią i powiedzmy średnia półka.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.07.2013 o godz. 15:56
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post