@andrzejj wszystko zależy od kontekstu, dla osób k***359;óre mają np. dużą część znajomych w Play bardziej opłaca się MiniMax.
Co do nju, to maksymalnie zapłacisz 57zł(9zł sms, 29zł rozmowy - leci z tego nawet do Orange, 19zł internet 1GB z lejkiem po przekroczeniu, lejek 8kB/s), minimum 9zł.
Oferta jest super dla osób, które mają zmienne potrzeby - raz dzwonią i smsują dużo a raz nie. W przypadku kiedy dużo dzwonisz i smsujesz to lepiej wybrać co innego - za mniej niż 57zł będziesz miał pewnie to samo.
Jeżeli chodzi o MiniMax to jest to oferta skierowana raczej dla osób, która mało internetuje, oraz ma więcej znajomych w Play.
0zł do PLAY za rozmowy i smsy nawet jak masz zerowy stan konta (koniecznie ważne połączenia wychodzące). Kosztuje Cię jedynie internet i minuty/msy do innych sieci.
Tutaj jednak jak w przypadku nju masz za free po przekroczeniu:
29zł za rozmowy;
9zł za smsy;
5zł za internet (wychodzi 25MB).
Maksymalnie zapłacisz 43zł, minimum może być i 0zł. Ładujesz konto na 100dni za 50zł i wychodzi po ~16zł.
Osobiście z abo przejdę chyba na Play na kartę, dlaczego?
0zł za rozmowy i smsy do Play;
1GB internetu z lejkiem to
10zł;
6zł pakiet nielimitowanych SMSów do innych sieci.
Czyli za 16zł mam net, darmowe do Play, oraz darmowe smsy do innych sieci. Za rozmowy płacę 29gr/min.
Cytat:
|
A.. i numer przenieśli mi w ciągu (zakładam) kilku godzin i to w nocy. Wieczorem rozmawiałem jeszcze w plusie, o 8 rano następnego dnia był już dostępny u nich.
|
TO akurat jest standard - podobnie miałem dwa lata temu jak zmieniałem Erę na Play.
@andrzejj9 daj znać po kwartale jak Ci się rozłożyły wydatki.