Witam, jestem posiadaczem Lapka Lenovo z500 ( i3 + Geforce 645M + 4GB RAM ) i od praktycznie samego początku posiadania mam z nim problem:
otóż na obojętnie jakiej grze ( zaczęło się od BF3, ale nawet na Saint Row 2 i L4D2 są problemy ), po 5-10 minutach grania, gra się minimalizuje do Pulpitu, gdy ją potem znowu przywrócę to... mam prawie pokaz slow-motion :lol: Na przykład w BF3 na Średnich mam 50 FPS, by po minimalizacji mieć aż 25 FPS -_-. Nie wiem czy to nie wina tego, że Lapek ma 2 karty graficzne - Intela ( Ona działa gdy na przykład oglądam filmy - pracuje na pulpicie ) i Nvidi ( która ma działać w grach ) - mam wrażenie że podczas minimalizacji Nvidia się wyłącza, i od tego czasu gra działa na Intelu -_-.
Próbowałem w Biosie ustawić na sztywno karte graficzną - nie da się.
Lapek był w serwisie - ponoć wymienili płytę główną ( ponoć

).
Więc postanowiłem wgrać Windows 7 na lapka by po testować jego działanie na innym OS lecz gdy już mam wybrać dysk do formatowania, mam takie coś

:
Wiem że lapek ma partycje na której jest Windows 8, druga partycja to sterowniki, a trzecia to Recovery Menu, ale nie wiedziałem że ma aż tyle
Próbowałem sformatować partycję, na której jest Windows 8, ale wyskoczył błąd, że partycja jest... GPT?

Potem po tej próbie instalacji ( gdy i tak nic nie formatowałem ) musiałem stawiać system na nowo
Proszę o pomoc