Cytat:
Napisany przez anmedia
Widze ze temat umiera, ale jeszcze sprobuje napisac slowo. Wspominalem w poscie nr 64 o nowej technologi i konicznosci zapisu na pojemniejsze dyski. A wiec nie trzeba bylo dlugo czekac i mamy juz wstepna informacje ze rozpoczynaja sie prace nad nowym nosnikiem (sony i panasonic) o pojemnosci od 300GB do 1,5TB.
A wiec jak widzicie tezy o przejsciu do chmury, upadku dyskow jakos nie widac.
|
Kolego do takich dysków trzeba zmienić system zapisu a raczej go znacznie przyspieszyć bo moim skromnym zdaniem raczej nie chciałbyś tych płyt wypalać już teraz...
Sam byłem przez długi czas zwolennikiem hdd jako magazyn danych ale przez jakiś czas ceny dysków oraz i okres gwarancji daje mi do zrozumienia, ze lepiej jest przejść na płyty BD
Chmura to wynalazek konsolowego rynku co jest zrozumi i zaraz wytłumaczę jak ja to widzę. Konsole maja być najlepszym terminalem do grania a chmura do tego jest wręcz idealna bo można tam ,,***ać" gracza za wszystko i opłaty z dupy za ,,kupę"trzepać aż miło.
Obawiam się ,ze tak się stanie bo gracze konsolowi to zwolennicy takiej dewizy ,,wkładam płytkę i gram" a na komputerze to trochę więcej roboty choć ja się zupełnie z tym się nie zgadzam. Oczywiście nie wszyscy użytkownicy konsol są tacy;-) Dotyczy to głównie młodego pokolenia...chmmm chyba dlatego że wychowane jest na wzór ,,amerykański" a tam nie potrzeba za mocno myśleć - wiem złośliwy jestem ;-)
To lenistwo użytkowników często tez wychodzi przy zmianie formatów DVD na BG bo chyba obawiają sie przy tym więcej roboty...
Oczywiście można do tego dodać sprawy finansowe ale czy tak naprawdę to jest główna przeszkoda bo moim zdaniem na pewno nie.