Cytat:
Napisany przez nimal
BZDURY!
zanim cos napiszesz radze zapoznac sie z obowiazujacym w tym panstwie prawem
nie wprowadzaj ludzi w blad, bo jacys nieswiadomi ci uwieza i zaczna sie klocic z wykonywujacym swoja prace sluzbami nieslusznie i moga sie wpedzic w jeszcze wieksze klopoty
i sprecyzuj, a jakich "kwitkach" piszesz
zaczelo sie od tego, ze zadasz codziennej holomogacji i jak nie ma z danego dnia to nie nalezy przyjmowac mandatu (twoje slowa)
teraz, piszesz, ze "co jakis czas"
wiec ponownie ci napisze - policja ma atesty i swiadectwa homologacji, przewozi kopie w ksiazce kontroli I NIE MA OBOWIAZKU POKAZYWAC ICH!
i jeszcze raz - jak sie nie poczuwasz do wykroczenia, to nie przyjmujesz mandatu - masz takie prawo
wtedy sad rozstrzyga spor (nie miedzy policjantem a toba, a miedzy Panstwem Polskim a toba, policjant jest swiadkiem)
a kuzyn cie sciemnia
nie ma takiej opcji "nie oddal" czy "nie pozwolil" - policjant zabiera jak ma uzasadnione podejrzenie i kieruje pojazd na przeglad czastkowy na podstawie ktorego mozna odebrac dowod (lub dowiedziec sie, co trzeba zmodyfikowac)
a szyb przednich nie mozna miec w tym panstwie przyciemnionych i nie jest wazne czy to bylo zrobione fabrycznie czy nie
dla szyby przedniej i przednich bocznych wymagane sie minimum 70% przepuszczalnosci swiatla a czyste, niebarwione szklo uzywane do produkcji szyb ma kolo 80%
zreszta nie ma mozliwosci przyciemnienia tych szyb zeby zachowac wymagane minimum
|
Zarzucasz mi kłamstwo chociaż nie masz pojęcia o zaistniałych faktach ale ok, wybaczam.
Opowiedziałem Ci prawdziwą historie, nie wierzysz Twoja sprawa.
Jak chcesz to możesz pozwalać się karać na słowo.
A muszą mieć legalizacje, atest, ważność jak zwał tak zwał, bo inaczej proszę wytłumacz mi skąd moge mieć pewność że to sprawne urządzenie hmm ?
A nie że pożyczył od kolegi żeby robić sobie z ludzi jaja ?
Jak robi czymś pomiar, to musi mieć dowód na to że urządzenie jest sprawne.
I kulturalnie podkreśliłem że nie jestem pewien co do tego czy są dzienne, czy ile trwają ich terminy, więc nikogo kto potrafi czytać w błąd nie wprowadze.
Natomiast Ty Nimal piszesz prawde objawioną:
"a szyb przednich nie mozna miec w tym panstwie przyciemnionych i nie jest wazne czy to bylo zrobione fabrycznie czy nie
dla szyby przedniej i przednich bocznych wymagane sie minimum 70% przepuszczalnosci swiatla a czyste, niebarwione szklo uzywane do produkcji szyb ma kolo 80%
zreszta nie ma mozliwosci przyciemnienia tych szyb zeby zachowac wymagane minimum"
To faktycznie jest bzdura, co gorsze pisana jako "jedyna prawda".
Nie jestem tu po to aby się kłócić, tylko wyjaśnić pewne sprawy.
Prosiłbym o zachowanie zimnej krwi, i szczypty kultury...
Przede wszystkim
Pozdrawiam !