Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.09.2013, 19:20   #6
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No właśnie bełkot bo nic nie skumałem z tego co mi mówił gość od internetu, rzuca pięcioma nieznanymi mi pojęciami w jednym zdaniu jakbym w tym siedział na co dzień i ciężko mi się połapać. Dlatego nie ruszam tego, poczekam aż jutro przyjdzie i mi to zrobi.

Co do internetu - wychodzi ze ściany kabel RJ45, tak jak piszesz. I pytałem właśnie czy jeśli mam już wszystkie kable to wystarczy że powpinam wszystko i będzie działać a on mi na to że nie wystarczy bo najpierw trzeba poprzestawiać u nich w centrali <tu wstaw bełkot > żebym w tym celu zadzwonił do nich i o to poprosił (nie dzwonie bo jak zaczną mnie zasypywać pojęciami o których nie mam pojęcia to to i tak bez sensu) a jak nie dam rady to jutro podejdzie do mnie. Także wybieram tą drugą opcje, nie ma co być nadpobudliwym

Wracając do 'bełkotu' - jest to oczywiście bełkot z mojej perspektywy, nie znam się na tym ni w ząb, pracownik oczywiście wie co mówi i nie mam do niego absolutnie żadnych zastrzeżeń.

- - -

Udało się, mam już połączenie z internetem w konsoli Po konsultacji z pracownikiem firmy dostarczającej internet zrobiłem tak jak w FAQ'u Beriona tyle że wykrywanie i całą resztę później ustawiłem na 'automatyczne'. Dziękuje za pomoc, jeśli będzie mi Cie dane kiedyś spotkać Berion to masz u mnie takie piwo że chyba pękniesz ( o ile nie gardzisz alkoholem tak jak ja).

Powiedzcie mi teraz proszę, od czego zacząć? Na dzień dobry zaktualizowałem system, widzę że w 'Co nowego' widnieją m.in. ikonki z MGS 4 i Burnout Paradise, czy to są patch'e do tych gier i powinienem na to wejść czy w jest jakiś inny sposób w jaki się je pobiera?

Chyba powinienem się zarejestrować ('Wpisz się'), tak z ciekawości, jakie macie login'y? Coś poważnego czy bardziej z przymrużeniem oka? Z tego co pamiętam to kolega miał SuperDawid87

Edit:Właśnie sobie czytam o tym tutaj http://pl.playstation.com/psn/suppor...wem-komputera/ Czyli najważniejszy jest chyba ten PlayStation Network Online ID bo to po nim będę rozpoznawany gdy będę chciał z kimś pograć przez internet, zgadza się? Więc chyba nie wpisywać byle zbitki liter tylko jaką konkretną nazwę/imię?

Edit 2: Po wejściu we 'Wpisz się' widzę miejsce na e-mail i hasło, z tym że mail jest już podany (happy@interia.eu). Wygląda mi to na pozostałości po poprzednim właścicielu konsoli, ale dziwne bo mówił że wyczyścił wszystko i założył mi nowe czyste konto (User 1). Na logikę wydaje mi się że powinienem tam wpisać swój rzeczywisty e-mail i hasło do niego ale nie wiem czy o to chodzi, nie chce nic zepsuć, poczekam z tym aż ktoś się wypowie

- - -

Konsola już podłączona, mam prośbę, moglibyście zajrzeć do mojego tematu? Chce się zarejestrować do PSN ale po wejściu we 'Wpisz się' nie pojawia się taki ekran http://www.onlygames.pl/src/upload_dcec2.jpg tylko zwykły ekran logowania, jakbym już był zarejestrowany. Dziwne bo poprzedni właściciel mówił że wyczyścił wszystko i utworzył mi nowe konto (User 1).

Ostatnio zmieniany przez Berion : 06.09.2013 o godz. 18:51 Powód: //tp
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post