Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.09.2013, 01:12   #6
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dobre łożysko nie powinno siąść wcześniej, niż po dwóch latach pobytu pralki na złomowisku, poprzedzonego dwudziestoletnim użytkowaniem. Tyle, że obecnie dobrych łożysk prawie się nie produkuje. W ubiegłym roku rozmawiałem ze znajomym kierownikiem FŁT w Kraśniku, który mówił, że od kiedy zaopatrują się w części do łożysk u Chińczyków, nie ma mowy o jakości. Np. kupuje się dwa kontenery śrutu gdzie na zamówieniu stoi jak byk, że tolerancja wynosi 15 mikrometrów, a przy pomiarach okazuje się, że rozbieżność wynosi 20-22 mikrometry. Procedura gwarancyjna to teoria, takie coś w praktyce nie istnieje.

Swoją drogą w maju tego roku pakiet większościowy fabryki został kupiony przez chińskie przedsiębiorstwo. Jeszcze od tamtej pory nie rozmawiałem z tym znajomym, ale jutro może zadzwonię... Ponoć miało być świetnie:

Cytat:
Nie będę się odnosił do kwoty transakcji. Ale to ogromna inwestycja stawiająca przed FŁT duże perspektywy rozwoju. Sądzę, że nastąpi istotne zwiększenie sprzedaży. Myślę, że możemy nawet mówić o podwojeniu sprzedaży w krótkim okresie czasu. To może być wielki impuls dla Kraśnika i Lubelszczyzny - powiedział Wojciech Dąbrowski, prezes Agencji Rozwoju Przemysłu.
No to ja aż się boję. Kiedyś fabryka zatrudniała ponad dwa tysiące osób, z tego co widzę na ich stronie nic się pod tym względem nie zmieniło, ale trzeba by się dowiedzieć, jakie są prognozy...

Wracając do tematu, dwa łożyska jednak będą lepsze od jednego - pod warunkiem że z tego powodu że są dwa, nie zostaną zamontowane znacznie słabsze i pośledniej jakości.
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post