Cytat:
E.T. (16-07-2001 00:35):
Być może wyda się to niektórym głupie, ale ciekawi mnie, skąd clone czyta informacje o poprzednich instalkach (jeżeli raz wywali informację, że klucz jest nieprawidłowy, potem wszystkie następne klucze, nawet, jeśli wcześniej działały, także nie są akceptowane). Za każdym razem, kiedy chciałem ponownie zainstalować clona, odistalowywałem go przez dodaj/usuń i odtwarzałem kopię rejestru z przed instalki.
Skąd to bydle zczytuje informacje o poprzednich instalkach?
|
Cześć wszystkim !
Ten serial, który przesłałem u mnie działa. Mam Clone'a 3.0.2.3 upgrade'owanego na 3.0.4.2 już po podaniu seriala. Testowałem go, ustawiając zegar na kilka dni na przyszły rok. W trakcie testów normalnie płynął czas, skopiowałem kilka płyt, restartowałem system, robiłem image, nagrywałem z image utworzonego wcześniej, kopiowałem w locie... Testy trwały kilka dni, więc jestem pewien. (Uwaga: komputer testowy nie był, nie jest, i raczej nie będzie podłączony do internetu - gdzie indziej mam sztywne łącze 2Mb).
Też jestem ciekaw, jak to z tym Clone'em jest (skąd bierze info). załączam 2 programy: FileMon i RegMon. Po odpaleniu pozwalają one na śledzienie wszytskich odwołań do rejestrów i plików na dyskach, jakie robią uruchamiane programy - to powinno pomóc (dowiemy się, gdzie Clone "grzebie" po dysku). UWAGA: użyj opcji filtracji logu, bo inaczej dostaniesz MNÓSTWO odwołań od każdego uruchomionego programu - i systemu op. też - a zależy nam tylko na Clonie.
Najlepiej byłoby, jakbyś je odpalił i poeksperymentował z serialami - może to powie Ci, co jeszcze wyczyścić. BTW: na necie jest program do czyszczenia pozostałości po Clonie (inny niż na CDRinfo) - może warto spróbować ?
Napisz jak Ci poszło.
Pozdrowienia. 6