Nie ma co bić piany. POK działa i nie znam przypadku, żeby nie oddali pieniędzy.
A spotkałem się z kilkoma przypadkami, gdzie trzeba było z tego skorzystać.
Trzeba spełnić procedurę i czekać.
Jeśli ktoś myśli, że wyśle maila i w ciągu 24 godzin pieniądze będą na koncie, Allegro przyśle kwiaty i czekoladki na przeprosiny, a także zamieści ogłoszenie w najpopularniejszych mediach, to jest zwyczajnym durniem.
To sprzedający oszukał, a nie Allegro.
Równie dobrze Allegro mogłoby wypiąć cztery litery.
Program Ochrony Kupujących, to jest ich ukłon w stronę kupujących.
Cytat:
Napisany przez misiozol
mi nigdy nie udalo sie odzyskac kasy dalem se na odbuj , przewaznie skutkowalo na dzyskanie kasy od sprzedawcy powiadomienie go o sprawie na policji i odeslanie przedmiotu do sprzedawcy oraz stanowcze domaganie sie swojej kasy no i otrzymanie negatywa w zemscie . zacznij korzystac z ebay tam przynajmniej realnie mozna odzyskac kase w razie wtopy przy platnosci paypal .
|
Wybacz, ale jak dla mnie, to jest mnóstwo sprzeczności w tym co tu opowiadasz.
Piszesz, że nigdy się nie udało odzyskać kasy.
Choć jeszcze w tym samym zdaniu (po przecinku) twierdzisz, że jednak przeważnie się dało.
Jeśli masz na myśli, że nie dało się odzyskać kasy z POK, to nic dziwnego. Skoro jednak sprzedawca Ci zwrócił, to czemu Allegro ma to robić?
Chciałeś dostać zwrot podwójnie?
Co ciekawe mówisz, że trzeba było odesłać przedmiot. A jak to sobie inaczej wyobrażasz? Ktoś miał Ci oddać kasę i zostawić przedmiot?
Napisz jeszcze raz, na spokojnie i stosując lepszą interpunkcję, to może zrozumiem.