Cytat:
Napisany przez basket4rap
Witam.
Składam nowy zestaw komputerowy i chciałbym też dobrze wybrać nagrywarkę Blu-Ray. Głównie chodzi mi o oglądanie filmów Blu-Ray a mniej o nagrywanie. Natomiast najbardziej zależy mi na tym, żeby był to napęd, który posiada najlepszy odczyt płyt, które nazwijmy to nie są w najlepszym stanie i posiada najlepszą korekcję błędów (jeśli dobrze to określiłem). Dość dużo się naczytałem na tym forum i mój typ zamknął się w dwóch pozycjach:
1. Pioneer BDR-208EBK
2. LG BH16NS40
Wymieniłem LG jako drugą opcję ponieważ mam w tym przypadku kilka pytań. Mianowicie czym różnią się modele BH16NS40, BH16NS40RB, BH16NS40RBB ?? I który ewentualnie wybrać?
Proszę o poradę, który model spełniałby najlepiej wyżej wymienione wymagania, a może polecacie coś jeszcze innego. 
|
BH16NS40, BH16NS40RB, BH16NS40RBB to ten sam model a różni się miejscem przeznaczenia Ameryka ,Azja ,Europa i inaczej ustawionym regionem BD
Oba modele które wymieniłeś są udane -LG może troszkę lepszy odczyt i korekcja i zapis przy dużych prędkościach i M-DISC ale ogólnie LG i Pioneer godny polecenia