26.09.2013, 12:45
|
|
Banned
Data rejestracji: 17.10.2011
|
Cytat:
Napisany przez Berion
...
Skoro:
To chyba logiczne, że:
- - -
Nie przypuszczałem, że kiedykolwiek to napiszę ale jestem chyba zmuszony: kup Jabłko, komputer z Windows ewidentnie nie jest dla Ciebie. Tylko się z tym męczysz.
Ale jak chcesz się męczyć dalej to pocieszę Cie, że wszystko co do tej pory zrobiłeś jest pozbawione sensu i zmarnowałeś kilka (?) godzin swojej egzystencji na tej planecie. Partycję recovery kasuje się bo jest bezużyteczna, ewentualnie robi się przed tym obraz tej partycji razem z MBR i nagrywa na płytę (nie wiem po co, chyba na pamiątkę...). Po drugie, sczytujesz certyfikat i klucz, formatujesz cały ten szmelc i wgrywasz czystą Vistę. Potem wgrywasz ów certyfikat i masz dalej oryginalny system. Instalujesz Service Packi, sterowniki, pozostałe aktualizacje + ewentualnie programy, których używasz, defragmentujesz HDD i nadpisujesz zerami sektory, które nie są aktualnie używane dla tej partycji - i robisz kolejny obraz partycji z system i trzymasz na innej partycji i/lub nagrywasz na jakiś zewnętrzny nośnik np. płytę.
Po to, że jak Ci się coś zepsuje, ewentualnie chcesz odświeżyć system (jak dużo obracasz różnymi programami to będzie Ci rósł jak nowotwór winsxs) to trwa to dosłownie 10 minut, a nie wiele godzin.
Kup Jabłko, serio. 
|
Forum jest od tego aby pomóc i po kolei wytłumaczyć,nie jestem informatykiem i takim mózgiem jak większość tu na Forum,jak ktoś jest tu na poziomie i zrozumie taką osobę jak ja co nie znam się na informatyce to proszę krok po kroku mi to wyjaśnić a ja w tym czasie zjem jabłko.Tak straciłem dużo czasu nie tylko przy tym laptopie ale na czekanie na konkretną po chłopsku proste wytłumaczenie. Jak zrobić czysty system bez tej Recovery Toshiby,jak ją usunąć ale zapisać jak co itd.
|
|
|