Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2013, 12:46   #14
pali8
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2013
pali8 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Twierdze, że ja odpalając byle jaki program potrafię zrobić w nim to do czego został napisany. Intuicyjnie. Pomijam oczywiście kombajny typu Photoshop, Blender itd. których faktycznie trzeba się uczyć.
To co nazywasz "intuicją" jest nabytą umiejętnością.
Wiadomo to od mniej więcej stu lat, a w naszych czasach badania nad zachowaniem ludzi przy interfejsach dotykowych, dostarczają nowych fascynujących wniosków, vide podsumowania Kurzweila i naprawdę mnóstwo innych badań. Ale o "intuicji" nie słyszałem, to raczej nauka smoleńska.

Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Po co mam go "steganować"? I po co dzielić na części (to akurat się ustala w Clonezilli) i wysyłać przez FTP (to też można zrobić w Clonezilla) i powiadomić kancelarię premiera? Rozumiesz o czym jest ten temat? O wykonywaniu obrazu jednej z partycji komputera domowego.
Powiadamianie kancelarii to oczywiście żart, ale zamiast maila do kancelarii mogę stworzyć dowolną użyteczną funkcję.

Ty nie możesz, bo jesteś ograniczony dostępnymi funkcjami. Ma to oczywiście zalety - jeśli jest dobrze zrobione.

Co ciekawe podkreślasz wbudowane funcje Clonezilla (split, FTP) uznając je za naturalnie przydatne, a funkcje niewbudowane uznajesz za nieprzydatne. Gdy producent je doda, to uznasz za przydatne?

Oczywiście możliwość łączenia poleceń w potoki to nieco inny temat - no ale sam go zacząłeś wywodem, w którym twierdziłeś że programy GUI są lepsze od języka programowania czwartej generacji. Chciałbym, żeby były, ale bardzo im daleko

Ostatnio zmieniany przez pali8 : 28.09.2013 o godz. 12:53
pali8 jest offline   Odpowiedz cytując ten post