Właśnie... Z opisu aukcji każdy jeden wentylator będzie najlepszy i najwspanialszy, niesłyszalny i wytrzyma 100 lat.
Kiedyś na Allegro był spory wybór, teraz pecetów sprzedaje się stosunkowo mało i stosunkowo rzadko ludziska biorą się za naprawę wad typu głośna praca w domu (ich sprawa, jeśli lubią w błahych sprawach oddawać budę do serwisu

), to i wybór się ograniczył. W hurtowniach też się trochę rozwarstwiło - albo mamy sprzęt za 2,99 netto na łożyskach od Komara, albo już dobrze drogi, ale markowy - wybór trochę większy.
Do Thermaltake'ów zawsze miałem zaufanie, to są dobre wentylatory, przy czym stosunkowo niedrogie, jako nieliczne markowe mieszczą się w granicy 40 zł. Przy czym jestem przekonany, że wszędobylskie na Allegro wentylatory AAB spełnią Twoje oczekiwania, a kosztują z przesyłką 37 zł w wersji z 15-toma łopatkami (ta podstawowa z siedmioma za 17 zł też by zresztą starczyła). Łożyska FDB nie zużyją się za szybko (realnie można liczyć na 2-3 lata bardzo cichej pracy), są też w miarę ciche (choć w podawane w dB wartości nie chce mi się wierzyć).
Nie bierz tych wynalazków typu slim, bo przy tej samej głośności są dużo mniej wydajne - a skoro miejsce w zasilaczu jest, to trzeba je wykorzystać.