|
To na pewno, inna sprawa że ponoszą z tego tytułu olbrzymie straty, więc im się troche nie dziwie.
Na pewno starty z tytułu Androida są znacznie większe, że Braun poniósł z powodu skopiowania jego radia sprzed 30 lat (które zapewne tyle go obecnie obchodziło co zeszłoroczny śnieg i nie sądzili że komuś się spodoba) czy Xerox z GUI którego nie zamierzał zastosować w żadnym komercyjnym projekcie. Xerox Alto był wykorzystywany jedynie w PARC i nigdy nie był sprzedawany.
Masz rację, nie pochwalam Apple, ale inaczej widzę kradzież czegoś ze śmietnika, a z garażu ... Fajnie że Jobs potrafił dostrzec potencjał w rozwiązaniach na pierwszy rzut oka nieprzydatnych. A najlepsze że zazwyczaj trafiał w dziesiątke i tworzył z tego hit.
To troche tak jakby ktoś teraz zaczął produkować Syrenę 105 i sprzedawałaby się po 100.000 zł jak świeże bułeczki. Boom na Syrenkę.
Zaraz wszyscy zaczęliby oczywiście tłuc syrenki za pół tej ceny (chińczyki za ćwierć). A reszta przynajmniej starałaby się aby ich samochody brzmiały jak poczciwa "skarpeta".
Fakt, ten producent syrenki nie wymyślił ale jego kradzież jest moim zdaniem troche inna niż pozostałych.
Inna rzecz to wmawianie, że Apple może wcisnąć byle co a ślepi ludzie i tak to kupią "bo to fanboje".
Ostatnio widziałem w Komputroniku iPada z włączonymi Apple Maps. Gdybym miał oceniać tylko na podstawie tego co zobaczyłem to kupiłbym od razu trzy iPady na zapas.
A fanbojem nie jestem i zamówiłem Kiano Elegance na Androidzie.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.10.2013 o godz. 12:03
|