Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.11.2013, 20:41   #26
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Pewnie, może być minimum czyli 700w ale pamiętaj, że zasilacze mają swoją sprawność iczasem na max może sobie nie radzić. Np przy OC.
Zasilacz starzeje się najwolniej, raczej przetrwa tego kompa i pocieśniesz go jeszcze do następnego, co będzie oszczędnością. Ale oczywiście będzie można wyłożyć kasiorę ponownie.
Z tym się zgodzę, że pociągnie dłużej. Mój Corsair 540W jest już w 3 kompie, ale na Boga, na pewno nie potrzebuje 1 kW. Nie wiem, ile te nowe grafiki biorą prądu, ale chyba nie więcej, niż z 200 W jedna MAX. 750W powinno być ze sporym zapasem.

Cytat:
Markowa.
A co to znaczy markowa? MSI nie jest dobrą firmą? Znam sporo osób, które mają płyty tej firmy i jakoś nie narzekają. Co to dla Ciebie jest niemarkowa płyta w takim razie?

Cytat:
@Bartez jak coś brać to dobre - chodzi o SSD - jeśli różnica w cenie nie jest duża.
Zawsze może zrezygnować z SSD, parę stówek w kieszeni.
Kilka miesięcy temu miałem podobny dylemat. Owszem, wydajnościowo wersja PRO jest lepsza, w niektórych testach nawet sporo, ale w testach odczytu niesekwencyjnego nie odbiega za bardzo od nie-PRO. A taki odczyt to 90% pracy dysku systemowego. Jak ja kupowałem, różnica była ok 200 PLN. Z tego co szybko zerknąłem, teraz wygląda to podobnie. Wg mnie nie ma sensu przepłacać. Nie warto też rezygnować z SSD. 350 PLN za SSD nie pogrąży budżetu, a przy takiej konfiguracji dysk magnetyczny to będzie wąskie gardło.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post