Cytat:
Napisany przez Bartez
Z tym się zgodzę, że pociągnie dłużej. Mój Corsair 540W jest już w 3 kompie, ale na Boga, na pewno nie potrzebuje 1 kW. Nie wiem, ile te nowe grafiki biorą prądu, ale chyba nie więcej, niż z 200 W jedna MAX. 750W powinno być ze sporym zapasem.
A co to znaczy markowa? MSI nie jest dobrą firmą? Znam sporo osób, które mają płyty tej firmy i jakoś nie narzekają. Co to dla Ciebie jest niemarkowa płyta w takim razie?
Kilka miesięcy temu miałem podobny dylemat. Owszem, wydajnościowo wersja PRO jest lepsza, w niektórych testach nawet sporo, ale w testach odczytu niesekwencyjnego nie odbiega za bardzo od nie-PRO. A taki odczyt to 90% pracy dysku systemowego. Jak ja kupowałem, różnica była ok 200 PLN. Z tego co szybko zerknąłem, teraz wygląda to podobnie. Wg mnie nie ma sensu przepłacać. Nie warto też rezygnować z SSD. 350 PLN za SSD nie pogrąży budżetu, a przy takiej konfiguracji dysk magnetyczny to będzie wąskie gardło.
|
Nie chciałem się wymądrzać czy markowa czy nie,zadając pytanie która płyta lepsza chodziło o podanie różnic.Może to nie najlepszy przykład-kupiłem kiedyś adidasy reebok mówiąc oględnie były do bani.Co do dysku-czytałem że w ssd warto zainwestować tyle że nie wiem który wybrać.