Cytat:
E.T (16-07-2001 18:26):
Ale jaja, mam już programiki regmon i filemon, ale tutaj...niespodzianka. Kiedy uruchamiam clona ( przy włączonym regmonie, albo filemonie) po prostu programiki znikają. Clone je zamyka chyba.
|
A to naprawdę numer. Szczerze mówiąc - ja odpalałem clone'a z regmonem (ale wersję 3.0.2.3) i u mnie niczego nie zamykała (ale to może być niemiarodajne, bo równocześnie debugg'owałem Clone'a WinICE'em 4.05 + Froggs ICE, żeby nie wykrył Win Ice'a - więc mógł się zachowywać nieco inaczej niż normalnie

) W swoich eksperymentach doszedłem do tego, że byłem w stanie "na gorąco" tyknąć mu flagę tak, żeby myślał że jest zarejestrowany - ale nie zrobiłem cracka, bo proggy rozkompresowuje się w pamięci, a ja (wstyd - ale co tam - przyznam się) nie opanowałem jeszcze pisania loaderów + process patcherów. Gdyby gra była warta świeczki - dałoby się zrzucić Clone'a jako proces z pamięci i "odzyskać" z niego executable'a - ale chodziłby tylko na kompie, na którym go zrzuciłem. Zrobienie z takiego zrzutu uniwersalnego pliku PE EXE to osobna bajka - i naprawdę łatwiej przeinstalować Windę

.
Może spróbuj jeszcze tak: dołączam do posta plik CloneCDclean.exe, który ściągnąłem (tak, to nie żart) z "nie całkiem ogólnodostępnego" katalogu na Elaborate Bytes WWW (TAK, TAK, TAK

).
Nie wiem, dlaczego oni to tam trzymają - ale to błąd

.
Pozdrawiam. Napisz, czy u Ciebie to działa.