Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2013, 21:49   #15
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Oglądałem dzisiaj wyścig, kilka wniosków mi do głowy wpadło.
Apropos Ferrari, pierwsza połowa wyścigu, Massa jechał na tyle, ile pozwala bolid. Dziwnie nawet był szybszy od Ferdka. Druga połowa, no cóż, Ferdek miał nawet najlepszy czas okrążenia wyścigu. Ale na tych oponach to nie zaskoczenie. Choć gdyby Vettel'a nie powstrzymywano, zapewne na samych felgach by zrobił "best-lap"
Kolejne apropos Vettel'a, zaczyna mi się to wszystko wydawać "interesujące". Rozumiem dominację, rozumiem najlepszy bolid w stawce, ale żeby po 15 okrążeniach mieć 20 sekund przewagi na kolegą z zespołu ? Przecież oni mają ten sam bolid - oficjalnie. Nie ma takiej opcji, aby talentem robić takie cuda. Koniec i kropka.

Negatywnie po raz drugi Hamilton, miałem wrażenie, że jedzie zbyt ostrożnie. To nie pasuje do niego. Nie lubię kierowców Mercedesa (mam do tego prawo), ale dziwnie Rosberg ostatnio prezentuje się o wiele lepiej.

Kimi dzisiaj zrobił to, co powinien. Wypadł na pierwszym zakręcie, szukał tego kontaktu - takie mam wrażenie, wcale się nie dziwię. Szkoda mi go będzie w sytuacji, gdy Ferrari po raz kolejny będzie miało bolid do dupy. Co jest bardzo możliwe.
Potrafią od czterech lat opowiadać, że nie mają najlepszego autka na ostatni sektor na tym torze. No to ku..a czy nie można z tego czegoś wywnioskować ? Typowe inżynieryjne podejście narodu włoskiego. A że oni są inteligentni inaczej......

Mam jakieś negatywne podejście do pana Grosjean'a, o ile na początku sezonu jakoś mnie nie interesował, teraz przestałem go oficjalnie wspierać w jakiejkolwiek sprawie. Może dlatego, że nie lubię tego narodu. Nie powinienem w zasadzie o tym pisać, ale co mi tam.......Choć to raczej wina tego niedorośniętego zespołu ***8222;Lotus-Renault-Clear***8221; i jakieś inne kosmetyki***8230;***8230;

Bez awarii, Vettel wygra dwa ostanie wyścigi, bo on lubi klasyfikacje wszechczasów.