Cytat:
Napisany przez M@X
Nie mam partycji "C".
Gdybym mial to pewnie wrzucilbym tam system (6 GB) i potrzebne programy (30 GB). Z racji ze potrzebne programy korzystaja z bibliotek (210 GB) to robie FusionDrive/LVM i system sam sobie zarzadza tym co ma byc trzymane na SSD a co na HDD.
Nie ma takiej funkcji w Windows? To naprawde jest swietne rozwiazanie!
|
Jest. Tyle, że za pomocą hardware i odpowiednich sterowników, system nie zrobi tego domyślnie, jeśli otrzyma konfig SSD+HDD.
Cytat:
Napisany przez Patrix
Nie filozofuj misiozol... nie obchodzi nikogo jak rozmieściłeś dane, tylko ile masz zajęte na partycji systemowej DOSŁOWNIE, co jest tematem ankiety.
M@X, czyli zaznacz 36GB... no ludzie to jest prosta ankieta, szacujcie jeśli macie pokombinowane, a nie typowe polskie hasełko "nie da sie"...
W NTFS też mogę zrobić wolumin na jednej partycji używający przestrzeni z drugiej partycji, zdaje się nazywało się to wolumin dynamiczny czy jakoś tak, dawno nie używałem.
|
A ja dopiero po tym poście zrozumiałem dokładnie, co masz na myśli

Najpierw pomyślałem - przecież jeżeli ktoś trzyma na C również dane, na przykład dlatego, że w sklepie komputerowym nie podzielili mu dwuterabajtowego dysku twardego na żadne partycje a sam nie umie tego zrobić, to przecież system może zajmować ułamek z tego. Ale po tym poście pomyślałem, że przecież masz rację - przecież jeżeli ktoś tego nie potrafi, to będzie potrzebował bardzo pojemnego SSD (no - ew. zmienić przyzwyczajenia, co wyjdzie taniej

).
No to głosujemy... Mam zajęte nieco ponad 90 GB ze 100, z czego zdecydowana większość to gry ze Steam; po przejściu nie odinstalowuję od razu, żeby w razie chęci powrotu nie musieć ściągać jeszcze raz (np. takie GTA IV ma 15 GB, sporawo jednak, a tylko w nocy mam 30 Mb - w dzień 7). Stąd ostatnio mam tak, że chcąc zainstalować jedną grę muszę usunąć drugą. A najciekawsze jest to, że gram niewiele (może z 10h w miesiącu) i to po prostu kilkuletnie naleciałości