|
Problem z instalkami WIN
Witam.
Mnie dopadły chyba wszystkie, opisywane tu problemy.
Najbardziej interesuje mnie na tę chwilę obsługa obrazów WINDOWS.
Przy próbie instalacji XP z kroku 1 instalator zawiesza się zaraz po podaniu sterowników do dysku lub w razie pominięcia F6 zaraz po załadowaniu wszystkich składników. Jeśli instaluję z kroku 2 to obraz ładuje się do RAMu, wyskakuje komunikat żeby wcisnąć ENTER a następnie odłączyć dysk USB. Jak wcisnę ENTER przechodzi do ładowania starego windowsa z dysku twardego.
Przy kroku 3 dostaję BSOD z kodem 0000007D czyli coś takiego, jak dostaje się przy uszkodzonym dysku.
Instalacja WIN 7 z jakiegokolwiek kroku powoduje monit o podanie sterowników do napędu DVD i oczywiście żadnego nie mam na liście.
Wszystkie próby czyniłem na zewnętrznym dysku USB 2.0 na najnowszej (6.1) wersji syslinuxa.
Co ciekawe, po zrobieniu tego na natywnym pendrive instalacja XP bez zmian, natomiast 7 wygląda że będzie działać. Zainstalowało i system ruszył.
Czy miał ktoś podobny problem z XP i rozwiązał ? Próbowałem różnych opcji z tego wątku ale nie odważyłem się na podane rozwiązania w postaci linków z tymi długaśnymi tutorialami i modyfikacjami ISO.
Pozdrawiam.
|