Przesyłanie ponownie daje taki sam efekt. Może ten router już tak ma, a opis tego nie pokrywa? W końcu to opis do serii routerów, a nie tego konkretnego.
Przestał się łączyć ze 192.168.1.1 i wyświetlać interface webowy, ale to chyba tak ma być skoro zmieniłem rozmiary partycji. Nie wiem. Nigdy tego nie robiłem, nigdy wcześniej się tym nie interesowałem, więc czuję się jak dziecko we mgle.
Przyjmijmy, że wszystko jest do tej pory ok. Kolejne kroki to chyba te poniższe i nie dotyczy to ewentualnej aktualizacji już zainstalowanego openwrt w przyszłości?

Bo skąd miałby router wiedzieć, że przekopiowany plik na partycję mtd4 to jest fw i jak go zabootować. Tak ja to rozumiem.
Kod:
scp openwrt-ar7-squashfs.bin 192.168.1.1:/tmp
ssh 192.168.1.1
mtd -r write /tmp/openwrt-ar7-squashfs.bin linux
Tylko jak ja mam to zrobić pod Windows? Nie znam żadnego klienta scp z linii poleceń, a te GUI nie pozwalają wstukiwać swoich.
I dlaczego nie można było od razu za pomocą "put" przenieść do /tmp? Dlatego że jest kasowany po rebootcie? W takim razie po co mi scp, jak i tak na shella trzeba się przełączyć? Nic z tego nie rozumiem.
Mam w domu jeszcze Ubuntu, ale na nim w ogóle nie mogę się dogadać z routerem. Manager Połączeń pozawala się łączyć dopiero wtedy jak skonfigurowane jest połączenie z WAN... W innym przypadku co chwilę próbuje się łączyć i resetuje połączenie. Wyłączyłem go, ale też nie mogę, nawet w chwili obecnej, połączyć się na 5.8.8.8 (a na Windows nie mam z tym problemów).