Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.07.2001, 17:30   #14
c0rdat
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2001
c0rdat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Z własnego doświadczenia: HP jest całkiem OK (ale tylko do backupu danych). W firmie w której pracuję jest HP (jakieśtam 8xxx, wew. IDE) i chodzi bez problemu, ale używane jest TYLKO do backupu. Prywatnie mam TEAC'a - i hula aż miło (a nagrywam/kopiuję wiele różnych dziwnych rzeczy ). W firmie mojego ojca jest Hp 9600se (bodajże) - tj zewnętrzne SCSI - i też nie ma z nim problemów, robi to co ma robić, ale jak na nim próbowałem skopiować płytkę bootowalną to kopię zrobił, ale się nie bootuje (poza tym - ok). Wiem że to pewnie kwestia współpracy z oprogramowaniem - ale ten sprzęt HP ma coś takiego w sobie, co mnie osobiście zniechęca do eksperymentów... Dostaje się rewelacyjnie dopracowany pakiet oprogramowania HP (jak ktoś zna angielski i nie ma specjalnych wymagań) przy pomocy którego da się zrobić wszystko, co w biurze potrzebne - i chyba takie były zamierzenia producenta.
Pewnie, że można to oprogramowanie wypie... i zainstalować Nero, ale po co wtedy płacić kupę szmalu za (szczerze mówiąc - nie robiącą zbyt dobrego wrażenia) samą nagrywarkę ? Ja wolę inne marki sprzętu.

Reasumując: jako kompleksowe rozwiązanie biurowe (jak się zna angielski) - HP jest cool. Jako nagrywarka do wielu różnych zadań w tym (oczywiście) robienia kopii zapasowych gierek itp. - szkoda kasy. Takie jest moje zdania, ale oczywiście każdy może się z nim nie zgodzić.

Pozdro.
c0rdat jest offline