Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.11.2013, 18:32   #16234
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tego, co czytałem, to oni mają pokryć wszystkie straty. Na razie po te 20k wypłacają wszystkim (12 domów) ze swojej kasy, ale będzie to pokrywane z ubezpieczenia inwestycji i robót, które podobno mają i są w ciągłym kontakcie ze swoim ubezpieczycielem.
Tak czytałem i słyszałem i mam nadzieję, że to nie puste słowa.

Wstępne szacunki wskazują, że 8 domostw jest do odbudowy zupełnej, a 4 do dużego remontu, więc nawet łącznie licząc te 20k + 6k (od rządu) nie wystarczy na odtworzenie zniszczonego majątku. A są jeszcze domy z pomniejszymi stratami typu zniszczone okna, elewacje itp.