Cytat:
Napisany przez Wawelski
Mam przeciwne wrażenie. Promują się organizatorzy marszu. Mają ciągle mnóstwo czasu antenowego i uwagi publiki. Więc tylko na tym korzystają, że była zadyma która, jak sprytnie argumentują, nie była ich dziełem.
|
Nie wiem, jak definiujesz - mają mnóstwo czasu. W dodatku jesteś bliski oskarżeniom, na które nie odważyła się nawet GW, TVN, czy inny onet.
Cytat:
Napisany przez Wawelski
To policja (czyli w tym momencie PO) nawaliła a prawie wszystkie incydenty były poza trasą marszu. Poza ambasadą - ale tu też korzystają, bo ich elektorat i środowisko nie pałają miłością do braci Moskali. Ewent musi być, więc jest nawiązując do Testosteronu.
|
Nie wiem, czy policja nawaliła. Może to było działanie celowe?
Podobnie za działania policji niekoniecznie ponosi odpowiedzialność PO.
Cytat:
Napisany przez Wawelski
I zawsze (może poza kampanią wyborczą, gdzie czas antenowy określa ordynacja) czas antenowy zależy od sympatii i antypatii decydujących o newsach.
|
To nie tak do końca funkcjonuje. Manipulacja jest, ale niekoniecznie wynika z sympatii, raczej interesów. W państwie nawet o tak ułomnej demokracji media nie mogą sobie na wszystko pozwolić, bo być wiarygodne lub stwarzać takie pozory. Niestety owe pozory dominują. Zatem przemilczenie Marszu Niepodległości nie wchodziło w rachubę. Zatem należy zdyskredytować narodowców.
Podobnie kiedyś postępowano choćby w przypadku Andrzeja Leppera.
Cytat:
Napisany przez Wawelski
Bo nie wierzę, że decydujący o tym są idiotami i dają się manipulować eventami.
|
Decydujący idiotami oczywiście nie są, ale niektórzy dziennikarze owszem.