Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.11.2013, 12:32   #948
rcobex
Roman Barbarzyńca

Data rejestracji: 01.09.2003
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Takie pytanie, jak zmusić Win 8 aby przestał czepiać się praw administratora do danego katalogu ? Mam w komputerze folder "Filmy". Do niego zawsze kopiuję bądź "rozpakowuję" wszelakiej maści pliki "avi" itp. Wcześniej nie było z dostępnością problemu. Pewnego pięknego dnia, zachciało mi się udostępnić ten folder w sieci, z mizernym rezultatem, ale nie o to mi chodzi.
Po wyłączeniu udostępniania, folder nagle został objęty kwarantanną Win 8. Cokolwiek bym nie chciał do niego kopiować itp, muszę przechodzić przez procedurę idiotycznych "pozwoleń" systemowych znanych mi wcześniej z Win 7. Muszę posiadać do niego prawa administratora - mam, muszę zgodzić się na kopiowanie - zgadzam się, muszę odpowiedzieć na kilka pytań "czy byłem grzeczny" - byłem, następnie z dozą ogromnej niechęci system pozwala mi zapisać na folder cokolwiek.
Co mam robić ? Przyznam szczerze, że nie mam pojęcia.