|
Nie wiem dlaczego za kazdym razem kiedy w mobalive chce bootowac pendrive to przy menu syslinux jest ok, ale przy menu grub za każdym razem mobalive crashuje lub raczej qemu.exe przestaje działać ? Mozna prosić o solucje na ten problem?
Oraz próbowałem stworzyc menu grub za pomoca poradnika. Wszystko byłoby ok tylko że nie moge podmienic grafiki robie tak jak w poradniku w zapisz jako nie mam formatu jpg więc robię wyeksportuj (w gimpie)
wszystkie opcje mam ustawione jak na screenach w poradniku poza jedna opcją mianowicie 2x2,1x1,1x1 najmniejszy rozmiar pliku (tej opcji w gimpie nie mam) próbowałem już na wiele sposobów tak samo w photoshopie.
Jakie są wymagania tej grafiki bo mam obraz jpg, rozmiar grafiki 800x600, 15x150 dpi? Więc co jest nie tak ? Można uszczególnić wymagania odnośnie tej grafiki ? Bo nijak nie moge sobie z tym poradzić. Sa jakies wymagania odnośnie wagi pliku czy jak ? A może vtryb kolorów RGB ilośc bnitów ? 1bit? 8? 16? 32?
Z menu syslinux wszystko szło elegancko, a z menu grub same problemy z przeróbką.
Ostatnio zmieniany przez ValValiantThor : 01.12.2013 o godz. 00:39
|