Cytat:
Napisany przez Berion
Zależy od tego co wymusza modchip na mechaconie. Są takie gdzie DVD-Video i gry z PSX załącza się przez dwa lub trzy resety (druga generacja modchipów albo pierwsza, jeszcze te pająki). W Twoim wypadku odpada. Może źle wypaliłeś? Pamiętaj, że to mode2 musi być.
|
Źle nie mogą być wypalone, skoro PSX odczytuje swoje płyty. Przy okazji, zawsze wypalałem programem Alcohol w trybie Playstation dla płyt na PSXa. Dla PSX używałem płyt firmy HP, dla PS2 - Verbatimy.
Cytat:
Napisany przez Berion
Gdzieś na MOBO jest bateria podtrzymująca CMOS. Chociaż nie tłumaczy to manipulacji piątym wymiarem.
|
Podziękował, być może musiałbym się dostać do wnętrza poniżej radiatorów.
Cytat:
Napisany przez Berion
Masz na myśli te sześciany na kuli? To jest zapisywane na karcie pamięci w "mc0:/BESYSTEM/" (jakoś tak, piszę z pamięci).
|
Niestety nie, mam na myśli animacje po przejściu przez ekran startowy konsoli, gdy w napędzie nie znajduje się płyta. Ponieważ nie mogę jeszcze umieszczać linków, proponuję aby na youtube wpisać frazę "PS2 Strange Browser Screen" i kliknąć w pierwszy film. Objawy na nim są identyczne z tymi, które występują na 39004.
Cytat:
Napisany przez Berion
Powinna. Jeśli gra na PS2 CD/DVD-ROM jest z innego regionu niż konsola to winę można zwalić na modchip.
Być może masz jakiś antyczny modchip i trzeba do niego szamańskich trików o których wspomniałem wcześniej. ALE... to można wykluczyć, za nowy model konsoli. W takim razie może błędny montaż albo zwyczajnie za słaba jakość nośnika/wypalenia?
|
Konsola nie posiada modchipa ( wspominałem, że jest nieprzerobiona ), więc nie mogę winy na niego zrzucić