Cytat:
Napisany przez andy
To nie jest problem Androida, tylko producentów telefonów - nauczcie się w końcu rozgraniczać te dwie rzeczy.
|
Cytat:
|
W końcu napisałeś czyj to problem. Nie Androida ale aplikacji od Google - Google Play.
|
Cytat:
|
Zmienia dużo bo czy to wina Google, czy samego Androida że producenci nie potrafią go poprawnie zmodyfikować? NIE.
|
Cytat:
|
Nie wina samego Androida czy Google
|
Cytat:
|
Po pierwsze to wisi mi kto czego używa.
|
Pomijając ewidentną niegrzeczność z twojej strony ...może powinieneś wiec porozmawiać o Androidzie z użytkownikami iOS? Posiadaczy nie-nexusów masz za jakichś podludzi czy co? Oni nie mogą narzekać?
Można odnieść wrażenie, że jedyna rzecz jaką się zajmujesz to ustalanie co jest winą google a co nie. Dopóki nic nie jest winą google jest git.
Po trzecie nigdy nie miałeś żadnego innego smartfona niż ten jeden z Androidem więc z czym możesz porównać? Z wyobrażeniem tego jak działa Windows Phone? Czy może recenzjami z gazet typu "Android fan"?
Po czwarte Twój smartfon już nie ma Androida i nie masz Nexusa więc nie wiem czy to takie rozsądne wypowiadać się o nich. Może taki sam szajs?
Na jakiej podstawie przypuszczasz że wszystkie problemy spowodowane są nieczystościami w androidzie? Zwłaszcza problemy wspólne dla słuchawek różnych producentów.
Po piąte programiści Google są najlepsi, a Samsunga, HTC, Huawei, Motoroli, LG itd etc - do niczego. Google ma jakiś monopol na dobry kod?
I dlaczego producenci nie mają problemów ze zmodyfikowaniem innych systemów tylko tego jednego w dodatku otwartego? Skoro mają takie problemy to ja wole ten system omijać.
Huawei to nie jest firma pana Zdzisia z garażu, tylko najwiekszy producent urządzeń telekomunikacyjnych na świecie.
Berion ma chyba Sony - też ciężko ich nazwać firmą krzak.
Po szóste niższa cena ma oznaczać gorszy hardware a nie system z d**y.
Rozumiem że np. Samsung do flagowca daje dobry system, a do tańszych implementuje celowo bugi? To bardzo ciekawe. Jeżeli na Androidzie jakość systemu spada z klasą telefonu - to ja nie mam pytań.
Wynika z tego że o ile w Windows Phone możesz kupić spokojnie mid-enda to w Androidzie do czegoś innego niż topowy nexus podchodzić nie wypada?
Cytat:
|
Po drugie nie lubię gadki w stylu - Android sprawia problemy na moim telefonie to już nigdy nie kupię telefonu z Androidem.
|
Nie napisałem "nigdy nie kupie" tylko że następny będzie z Win.
"Android sprawia mi problemy w kilku moich telefonach (z Androidem). W związku z tym mój następny telefon na pewno nie będzie miał Windows Phone ani iOS".
Teraz lepiej i logicznie?
Bo to że mam problem o niczym nie świadczy. Jeszcze nie miałem w rękach przecież wszystkich modeli, nie moge się wypowiadać...